A kitűnő szombathelyi sportember, Bánhegyi Kata ismét nagyot alkotott. A kötélugrás és a Cirque Soleil után most újabb területen próbálta ki magát a tehetséges sportoló. A hétvégén – Fitness, Fitness Bikini és Masters – kategóriákban volt a főpróba Budapesten.
A felkészülési verseny célja az volt, hogy az újonc versenyzők számára lehetőséget biztosítsanak egy kis rutin, illetve az arany/ezüst és bronz minősítések megszerzésére.
– Jól sikerült a főpróba, de már gőzerővel a szombati Magyar Kupára koncentrálok. Már régóta edzek, de az utóbbi másfél évben kezdtem el még koncentráltabban a súlyzós edzésekkel foglalkozni. Az átállás nehézséget nem jelentett, mert a fő cél nem a versenyzés még talán most sem, hanem inkább egy egészségesebb életmód kialakítása hosszabb távra. Sokkal jobb formában érzem magam, mint valaha, jobban odafigyelek az étkezésre is, így mindenképpen folytatom, versenyzés nélkül is.
Visszatérve a versenyzésre, nagy valószínűséggel az Artistic Fitness kategória lesz az erősségem, ezen kívül Bikini Fitness és a 35 év feletti sportolóknak kiírt Masters kategóriában is indulok. 
A Magyar Kupára felkészítő Just Berkes Clear Team felkészülési versenyt május 2-án rendezik meg Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Köbányai Kulturális Központban.
Kata edzői, Berkes László és Berkesné Vasvári Nikolett is bizakodóak és remélik, hogy valamennyi kategóriában kiválóan szerepel majd tanítványuk.
A hazai verseny folytatását egyébként Spanyolországban (Santa Susana) rendezik meg május 12-én, erre a megmérettetésre egyébként támogatókat is keres Bánhegyi Kata.

Megtudtuk, ha Szombathelyre is visszatérnek a rendezvények, akkor városunkban is látható lesz Bánhegyi Kata és produkciója.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!