A már biztos kieső DEAC együttese látogatott a vasi megyeszékhelyre vasárnap este, hogy összecsapjon a Szombathelyi Haladással a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában. Nagy volt a fogadkozás hazai oldalon, hogy az elmúlt hetek sikertelenségét feledtetni fogják. Ez azonban korántsem úgy alakult, ahogy azt a zöld-fehér szurkolók várták volna.

A kezdést követően úgy tűnt, hogy a Hali elképzelése valósul meg, azonban a hetedik percben jött a hidegzuhany. Egy gyors debreceni támadás végén Holdampf buktatta ellenfelét, a megítélt tizenegyest Nagy értékesítette. Ez alaposan meghatározta a félidő alakulását, hiszen a vasi alakulat próbált támadni, de a vendégek veszélyes kontrákat vezettek.

Ennek meg is lett az eredménye, a 20. percben Székely már kettőre növelte a DEAC előnyét. Tóth Milán viszont gondolt egy merészet és egy szólóba kezdett, amit szabálytalan körülmények között próbáltak hárítani a védők. A jogosan befújt büntetőt Dragóner elsőre elrontotta, de a kapusról kipattanó labdát fejjel továbbította a hálóba.

Felpörgette a Hali az első félidő hajráját, több veszélyes támadást is vezettek Mátyus János tanítványai. Először Tóth Milán egyéni szóló végén lőtt az oldalhálóba, majd Németh Milán beadására berobbanó Medgyes passzolt mellé. A szünet után Medgyes villant egyet, aki végigkígyózott a védők mellett, majd a hosszú sarokba tekert. Egy perccel később a fordítás is majdnem meglett.

Dragóner iramodott meg, de Papp felvágta. A megítélt szabadrúgás veszélyesen csavarodott a kapu elé, amit Zöldesi kiejtett, de a védők tisztáztak. Támadásban maradt a Haladás, a labdabirtoklás mellett ez már helyzetekben is megmutatkozott, de hiába. Vagy Zöldesi hárított magabiztosan, vagy a vasi kísérletek kerülték el a kaput.

A hajrában két veszélyes támadást vezetett a Haladás, először Doktorics rázta le magáról a védőjét és tekert kapura, amit bravúrral hárított Zöldesi. Egy perccel később Tóth Milán bombázott az oldalhálóba. Érdemben már nem változott az eredmény, így a visszafogott kezdés után kétgólos hátrányt ledolgozva egyenlített a sereghajtó ellen a vasi együttes.

Szombathelyi Haladás – DEAC 2-2 (1-2)

Haladás: Verpecz – Mocsi, Németh Milán, Debreceni (Doktorics 80′) – Kiss B. (Kállai K. 66′), Csilus, Holdampf, Bosnjak – Medgyes, Dragóner (Németh Márió 66′), Tóth M.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Dragóner (26.), Medgyes (47.) illetve Nagy Z. (büntetőből – 7. perc), Székely (20.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!