Nem volt könnyű helyzetben a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapat, hiszen a felső-házi rájátszás nyolcadik körében Veszprémbe látogattak. Ráadásul Juan Ramon Calvo Rodriguez nem kevesebb, mint öt játékosára nem számíthatott kisebb-nagyobb sérülés, valamint sárga lapos eltiltás miatt. A tartalékos összeállítás dacára a listavezető mindenképpen győzni szeretett volna.

Az első percekben tapogatózó játék folyt a pályán, majd Gyimesi tudását tesztelték a veszprémi támadók. Ezután a Haladás percei következtek, hiszen Hajmásiék kétszer is megszerezhették volna a vezetést, de a házigazdát megmentette a kapufa. Hogy a kezdeményezést ne engedje át vasi ellenfelének, ezért vészkapusra váltott a hazai együttes – vesztükre.

Elég volt egy apró hiba, amit Nagy Kevin köszönt szépen és a vezetést is megszerezte. Nem volt nehéz dolga az üres kapuba továbbítani a labdát. A szünetig meddő hazai fölény volt, de az érdemi történésig a 20. percig kellett várni. Ekkor Nagy Kevin akcióból is bevette a veszprémi kaput. Spandler ért rosszul a fiatal Haladás futsalos lövéséhez.

A térfélcsere után felpörgették a játékot Tataiék. Gyimesi vezérletével azonban jól zárt a vendég retesz egészen a 27. percig. Ekkor Montero használta ki a Haladás védelem megingását. A szépítő találat megzavarta a szombathelyi játékosokat és feltüzelte a Veszprém csapatát. A hajrához közeledve aztán ismét egy figyelmetlenség, amit Rutai használt ki.

Juanra Calvo vezetőedző időkérés után vészkapusra váltott és a vége előtt két perccel meg is hozta a hőn áhított gólt. Henrique továbbított közelről a hálóba, miután Hajmási szépen tálalt a brazil légiós elé. Győzelmével a szombathelyi alakulat listavezető pozícióból várhatja az utolsó fordulót, amikor a Berettyóújfalu látogat a vasi megyeszékhelyre.

Balaton Bútor FC Veszprém – Haladás VSE 2-3 (0-2)

Haladás: Gyimesi M. – Horváth P., M. Simic, Sipos G., Vas Á.
Csere: Alasztics M., Homlok L., Kovács M., Nagy K., Hajmási M., V. Bartha D., Gerencsér A., Szakasics B., Henrique.
Vezetőedző: Juanra Calvo

Gólszerzők: Montero (27.), Rutai (35.) illetve Nagy K. (13., 20.), Henrique (38.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!