A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hivatalos oldalán adta közre az új, kötelező érvényű (XIII.) tájékoztatót. Mint ismert a koronavírus-járvány miatt az amatőr sportolási lehetőségek tilalma részben feloldotta a magyar kormány, amelynek középpontjában a védettségi igazolás áll.

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó horgászatra vonatkozó speciális szabályokról szóló 214/2021. (IV. 30.) rendelet az az éjszakai horgászat a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL rendelkező horgász, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött, horgászatra jogosult személy esetében időkorlát nélkül megengedett.

További megkötéssel is számolniuk kell a pecázás szerelmeseinek. A horgász ugyanis a halgazdálkodási vízterület és a haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából a kijárási tilalom időszakában a lakóhelyét, a tartózkodási helyét vagy a szálláshelyét elhagyhatja.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező horgászok esetében az éjszakai horgászat május 1-től minden nap éjfélig engedélyezett.

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy
a) az előírt használati (jogosultsági) esetekben a védettségi igazolvány helyszíni biztosítása és felmutatása a horgász felelőssége,
b) a halőr a jogkövető magatartásra való felszólítás eredménytelensége esetén az aktuális védelmi, járványügyi jogszabályi rendelkezések megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!