Két hely és hét pont választotta el egymástól a Szombathelyi Haladást és a Budaörs csapatát, amely a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a vasi megyeszékhelyen csapott össze. Mátyus János együttese a legutóbbi három fordulóban mindösszesen csak egy pontot szerzett – a DEAC elleni 2-2 alkalmával – így mindenképpen győzni szerettek volna a pesti rivális ellen.

Ezt gyorsan a budaörsi labdarúgók tudomására is hozta a házigazda. Már a második percben megszerezhettük volna a vezetést, de Dragóner felhőfejese elkerülte a kaput. Ezt követően sem hagyott alább a szombathelyiek lelkesedése. A támadások rendre gólveszélyesek voltak, ráadásul Medgyes és Jancsó is bevehette volna a rivális kapuját, ha higgadtabb megoldást választanak.

A félidő derekára aztán vezetéssé érett a mezőnyfölény. Jancsó András ezúttal előkészítőként jeleskedett és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Medgyest. Ezt követően a Budaörs is megpróbált néhány veszélyes ellentámadást vezetni, de jól állta a sarat a vasi védelem. A 30. percben Medgyes ismét villant egyet és lövése utat talált a kapuba, ezzel kettőre nőtt a Hali előnye.

Nagyon jó első félidőt zárt a szombathelyi együttes, annak ellenére is, hogy a semmiből szépített a Budaörs. Joggal bizakodtak a jó folytatásban a szurkolók a lelátón. Úgy tűnt, hogy a pihenő nem törte meg a házigazda lendületét és próbálnak biztos labdatartás mellett veszélyes kontratámadásokat vezetni.

A szünet után sem vett vissza a Haladás a tempóból. Két, teljesen jogosan megítélt büntetőből növelte előnyét a vasi gárda. Medgyes, majd Tóth is sikeresen végezte el a tizenegyest, előbbi pedig mesterhármast jegyzett. A Budaörs a hajrában minden erejét mozgósította a pontszerzés reményében.

Előbb Pethő, majd a hajrában Zsidai révén sikerült is a szépítés, de ennél közelebb nem engedte már ellenfelét a Haladás, amely sok gólt hozó, helyenként látványos mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. Ezzel a sikerrel megszilárdította helyét a középmezőnyben a szombathelyi együttes, amely a következő fordulóban a feljutásért nagy versenyfutásban lévő DVSC otthonába látogat.

Szombathelyi Haladás – Budaörs 4-3 (2-1)

Haladás: Verpecz – Schimmer Sz., Mocsi A., Németh Milán – Kállai K., Holdampf G., Jancsó A., Csilus T., Debreceni Z. – Dragóner F., Medgyes Z.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes Z. 3 (egyet büntetőből), Tóth M. (büntetőből) illetve Molnár, Pethő, Zsidai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!