A Merkantil Bank Liga NB II. utolsó előtti, 37. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Budaörs SC-t fogadja.

A klub hivatalos oldalán olvasható előzetesből kiderül, hogy a szombathelyiek az utóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyertek, két döntetlent játszottak és kétszer kikaptak – legutóbb a Rohonci úton 2-2-re végeztek a DEAC-cal. A zöld-fehérek 51 ponttal a tizedik helyen tanyáznak, győzelmük esetén – és riválisaik eredményéneinek függvényében – felléphetnek a hetedik helyre is.

A budaörsiek a hatodik helyen állnak és 58 pontot gyűjtöttek. Az utóbbi öt bajnokin kiválóan muzsikálnak a zöld-fehérek: négy győzelem mellett egy döntetlent játszottak. Múlt vasárnap a Szentlőrincet verték 1-0-ra. A Márkus Tibor irányította budaörsieknél futballozik a korábban a HVSE-ben szereplő Gyurácz András, a szombathelyi születésű, korábbi rutinos NB I-es játékos, Zsidai László, az Illés Akadémián pallérozódott Halmai Ádám, valamint a korábbi Hali-játékos, Petró Balázs is. A budaörsiek elleni őszi meccsen 4-0-ra győztek a Haladás ellen – talán azon a találkozón nyújtották a vasiak a bajnokságban a leggyengébb teljesítményüket.

A meccs előtt a haladas.hu-nak Mátyus János vezetőedző mondta el várakozásait.

– Azt gondolom, lejárt a szavak ideje, a tetteknek kell következni. Szeretnénk javítani szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünkön. A korábban megszokot harcossággal és jó játékkal akarunk búcsúzni hazai közönségünktől. Az őszi 4-0-ás vereség nyomott hagyott bennünk, szeretnénk visszavágni és bár sok a gondunk, szeretnénk 3 ponttal gazdagodni – fogalmazott Mátyus János.

 

A 17 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás – Budaörs meccset ezúttal is mi közvetítjük a helyszínről. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!