Nincs könnyű helyzetben a Haladás VSE másodikszámú csapatának vezetőedzője, Sziffer András, aki az elmúlt hetek során rendre 16-18 éves fiatalokak adott lehetőséget a bizonyításra a másodosztályú bajnokság rájátszásában. Az együttes gerince ugyanis a felnőttekkel készül az élvonalbeli bajnokság hajrájára. Ami viszont bíztató lehet a jövőre nézve, az a mutatott forma.

Szombathelyen ugyanis valóban minőségi munka folyik és már nem először fordul elő, hogy sérülések miatt a fiatalabb játékosok, az idősebb korosztályban is helyt tudtak állni. Ezúttal sem volt másként, hiszen pénteken az ELTE-BEAC elleni összecsapáson is zömmel tinédzserek álltak csatasorba. A fővárosi együttes pedig még nem tett le az osztályváltás tervéről, így mindenképpen győzelmi szándékkal léptek pályára Szombathelyen.

Hogy mennyire komolyan állt a vendég alakulat a mérkőzéshez, mi sem mutatja jobban, hogy hat perc alatt már két góllal vezettek. Ezután viszont felvette a ritmust a Hali-fakó is és nemcsak védekezésben, hanem támadásban is maradandót alkottak. Különösen Vatamaniuc-Bartha volt elemében, aki mesterhármast jegyzett a találkozón. Igaz, ez pontot nem ért a zöld-fehér együttesnek.

Az ELTE-BEAC végül a győzelmet megszerezte, de sokkal nehezebb dolga volt, mint azt előzetesen bárki remélte volna. A találkozó 4-6-os végeredménye hűen tükrözi, hogy egy rendkívül szoros és izgalmas találkozót játszottak a főszereplők a Haladás Sportkomplexumban. Sziffer András együttese jelenleg az ötödik a felső-házi rájátszásban, míg az ELTE a második helyen áll.

Haladás VSE II. – ELTE-BEAC 4-6 (1-3)

Haladás II.: Homlok – Kiss P., Németh B., Vatamaniuc-Bartha D., Szakasics B.
Csere: Németh K. – Mézer V., Horváth Z., Knizs O., Horváth F., Puhr B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha 3, Kiss P. illetve Szini 3, Spáth 2., Boros

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!