A SzoESE atlétikai szakosztályának két atlétája is kitüntetésben részesült. Kiricsi Berill tanítványa, Tóth Gréta, négypróbában szerepelt kitűnően a székesfehérvári Összetett Bajnokságban (Négypróba B – 2133 pont), míg Farkas Dóra tanítványa, Babics Marcell 600 m-en (1:32,99) és 2000 m-en (6:22,74) is megfutotta a szintet. Edzőik büszkén nyilatkoztak teljesítményükről.

– Gréti kicsivel több, mint egy éve csatlakozott hozzánk, de közben a karantén megszakította a munkát, amit alig kezdtünk el. Miután “kiszabadultunk”, Gréti teljes gőzzel állt neki az edzéseknek. A munka meg is látszódott az eredményein. Az aranyjelvényes szintet többpróbában érte el, ami már önmagában szép teljesítmény. Pár hónap alatt elsajátította a gátfutás alapjait, és azóta is fejlődik. A versenyzéshez való hozzáállása példaértékű. Nagyon örülünk, hogy a csapatunkban tudhatjuk Grétit. Ezúton is szeretnénk biztatni, hogy ne adja fel, dolgozzon tovább, mert nagyon szép jövő állhat előtte – fogalmazott Kiricsi Berill.

Babics Marcellről, illetve eredményeiről már több alkalommal olvashattak weboldalunkon, most edzője, Farkas Dóra nyilatkozott a tehetséges atlétáról.

– Marci már több éve erősíti egyesületünket. Amikor hozzám került, egyből érződött rajta, hogy igazi versenyző alkat. Ösztönösen benne van a versenyszellem, a győzni akarás, az igény arra, hogy folyamatosan jobbá válhasson. Ezek mellett rendkívül fogékony a fejlődésre. Magába szívja az összes instrukciót, jó tanácsot, azonnal igyekszik javítani a felmerülő hibákat. Öröm vele dolgozni és nagyon boldog vagyok, hogy látványos bizonyítéka van annak a rengeteg energiának és munkának, amit beletesz ebbe az egészbe. A jövőben is hasonló, vagy még nagyobb erőbedobással dolgozunk azon, hogy tovább fejlődjünk.

 

A potenciál abszolút benne van, hogy nagyon szép eredményeket érjen el az atlétikában. Szerencsére szülei és én is teljes mellszélességgel mögötte állunk. Nagyon jó közösség a miénk, ahol futóim egy nagy egységet alkotnak. Bízom benne a jövőben több atlétám is csatlakozhat eme jeles kitüntetéshez – írta Marciról a SzoESE atlétikai szakosztályának közösségi oldalára Farkas Dóra edző.

Gratulálunk és mindkét aranyjelvényes atlétának további sok sikert kívánunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!