A Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordujában vasárnap 18.30-as kezdéssel a 9. Szombathelyi Haladás a listavezető Debreceni VSC vendége lesz. Valódi tétje a listavezető Debreceni VSC számára van a vasárnapi találkozónak, amennyiben ugyanis a 77 pontos hajdúságiak nyernek, vagy döntetlent játszanak, akkor két riválisuk – a második Gyirmót (75) és a harmadik Vasas (74) – meccsének eredményétől függetlenül biztosan feljutnak az NB I-be – írja a szombathelyi klub hivatalos honlapja.

Érdekesség, hogy a DVSC vezetése úgy döntött, hogy a szurkolók ingyen tekinthetik meg az összecsapást. A Loki keretében sok-sok, komoly NB I-es múlttal rendelkező futballista található, elég csak Ferenczi János, Dzsudzsák Balázs, Tischler Patrik, Bódi Ádám, Varga József, Poór Patrik, Szatmári Csaba, Korhut Mihály vagy éppen a volt szombathelyi Ugrai Roland nevét említeni. A Loki az elmúlt fordulóban 3-1-re nyert Szentlőrincen.

A Haladást illetően, a vasiak játékosállománya sem gyenge, nem véletlen, hogy az őszi meccsen 0-0-ra végzett Mátyus János csapata a Debrecennel, úgy, hogy a vasiak akár nyerhettek is volna. A szombathelyiek az előző fordulóban látványos mérkőzésen 4-3-ra verték a Budaörsöt. Amennyiben a zöld-fehérek nyernek Debrecenben, a hetedik helyre is előreléphetnek, vereség esetén viszont a 11. helyre is hátracsúszhatnak, a lényeg, hogy a Haladás beleszólhat a feljutás kérdésébe, akár a mérleg nyelve lehet.

A szombathelyieknél Devecseri Szilárd sérülés miatt hiányzik majd, ott lesz viszont Mátyus János vezetőedző, aki az elutazás előtt a haladas.hu-nak nyilatkozott az esélyekről.

Azt gondolom, ez a meccs nem rólunk szól majd, hiszen az ellenfél számára óriási a tét, de mi is presztízsmeccsként fogjuk fel az utolsó forduls összecsapást. Keményen edzettünk, készültünk a héten és szeretnénk jó ellenfelei lenni a Loiknak  – fogalmazott Mátyus mester.

 

 

A DVSC – Haladás mérkőzést – a Gyirmót-Békéscsaba és a Vasas-ETO FC Győr meccsekkel együtt – körkapcsolás formában 18.30-tól közvetíti az M4 Sport.

17 órától pedig Pécs–Soroksár, Siófok–Szentlőrinc, Szolnok–Csákvár, Szeged–Kazincbarcika, Ajka–Nyíregyháza, Kaposvár–Dorog és Budaörs–DEAC meccset rendeznek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!