Meghatározó játékosok sora dőlt ki a szombathelyi élvonalbeli futsalcsapat keretéből, amely legutóbb a magyar Kupa négyes döntő részvételi jogáért lépett pályára. Bár a Nyírgyulaj együttese ellen nem szenvedett vereséget Juanra Calvo gárdája, a két döntetlennek és az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően a címvédő búcsúzni kényszerült a negyeddöntőben.

A folytatás sem ígérkezik könnyűnek Horváth Péterék számára, hiszen a Bajnokok Ligájában is megfordult, többszörös bajnok és kupagyőztes Berettyóújfalu érkezik a vasi megyeszékhelyre. A szezon során már találkoztak egyszer a felek Szombathelyen, akkor sikerült legyőzni a jó erőkből álló hajdúsági alakulatot, azonban hétfőn emberfeletti teljesítményre lesz szüksége a zöld-fehéreknek.

Több kulcsjátékos hiányzik a Haladás keretéből, így a szurkolókra is nagy szerep juthat. Mint ismert a Magyar Kormány döntésének értelmében védettségi igazolvánnyal – érvényes személyazonosító okmánnyal – rendelkező nézők visszatérhettek a csarnokba. A Berettyóújfalu ellen pedig szükség is lesz a támogatásukra, hogy megőrizze első helyét és ezzel a pályaelőnyét is a vasi alakulat.

Haladás VSE – Berettyóújfalu
2021. május 17. (hétfő) – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!