Nincs könnyű helyzetben a Haladás második számú csapata, amely remekelt a másodosztály nyugati csoportjának alapszakasza során és a második helyről várhatta a folytatást. A felső-házi rájátszásra viszont alaposan megváltozott a forgatókönyv, köszönhetően az élvonalban szereplő keretet sújtó sérüléshullámnak. A fakócsapatban szereplő futsalosok így a magasabb osztályban szerepelnek.

Az elmúlt hetekben rendre 16-18 éves tinédzsereknek kellett bizonyítania a nagy rutinnal és NB I-es tapasztalatokkal rendelkező riválisokkal szemben. Ezúttal a rájátszásban veretlen TFSE csapata látogatott a Haladás Sporkomplexumba. Sziffer András tanítványainak a tisztes helytállás lehetett csak a célja a jóval nagyobb játékerőt képviselő fővárosi alakulattal szemben.

Ezt az első percekben remekül teljesítették is, bár a területet átadták ellenfelüknek a szombathelyi futsalosok, de jól védekeztek és egy-két támadásra is futotta erejükből. Az első félidő közepéhez közeledve viszont egyre nagyobb volt a nyomás a Hali játékosokon és ekkor már gólokkal büntetett a budapesti gárda, amely a nagyszünetig összesen hatszor talált be.

A térfélcserét követően sem változott a forgatókönyv. A szombathelyi fiatalok próbáltak védekezni, de nem sikerült megakadályozni a TFSE nagy arányú győzelmét. Végül 11-0-val nyerte a 8. forduló nyitómérkőzését a listavezető, a Haladás VSE II. pedig marad a hatodik helyen.

Haladás VSE II – TFSE-Szertársport.hu 0-11 (0-6)

Haladás II.: Németh K. – Horváth F., Knizs O., Kiss P., Németh B.
Csere: Horváth K. – Horváth Z., Puhr B., Francsics F., Kárász N.
Vezetőedző: Sziffer András

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!