Nem indult olyan jól a szezon a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasainak számára, mint amilyen nagy lehetőség kapujában állnak. A bajnokságot döcögve kezdte Kéri Péter együttese, amely végül bejutott a felső-házba és ott egészen a második helyig menetelt. Az elődöntőben a Soproni Tigrisek sem okoztak megoldhatatlan problémát a vasi együttesnek.

Az NB II. nyugati csoportjának döntőjének első felvonására a hétvégén került sor, amelynek a PTE TTK Sportcsarnoka adott otthont. A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, de érezhető volt, hogy a hazaiak kellően agresszívak és ennek az eredménye is meglett a negyed végére. Keményen védekezett a Pécs, a SzoESE pedig nehezen jutott tiszta dobóhelyzetig.

Hiába hívatta magához tanítványait Kéri Péter, nem tudta felvenni a Baranya megyeiek által diktált ritmust a vendég alakulat. A szünetig tovább nőtt a hazaiak előnye és 20 perc játék után 18 ponttal állt jobban a PTE-PEAC. A pihenő jót tett a szombathelyieknek és a folytatásra összekapták magukat. Támadásban és védekezésben is sikerült feljavulnia a vasi gárdának.

A hátrány viszont nem csökkent, mert a pécsi oldalon mindig akadt valaki, aki új lendületet adott a hazai csapatnak. A végeredmény így 82-61 lett és ezzel lépéselőnyben van a PTE-PEAC az aranyéremért zajló versenyfutásban. A következő találkozóra május 21-én, pénteken kerül sor a SEK Egyetemi Sportcsarnokban.

PTE-PEAC – SzoESE 82-61 (24-16, 22-12, 21-18, 15-15)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!