A versenysorozat első állomásán, Rádpusztán randevúztak az erős emberek, akik hat versenyszámban – 11 tonnás tűzoltóautó-húzásban, söröshordó magasba dobásban, rönknyomásban, lengősúly-cipelésben (380 kg – 10 m-re + 420 kg 10 m-re) 380 kg-os gumi forgatásban, kőgolyó-pakolásban (120, 130, 140, 150, 160, 170 kg állványra) – mérték össze erőiket.

Az eredményeket érdeklődésünkre Gadó András, a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke résztvevő versenyzőként értékelte.

– Sikeresnek teljesen nem mondhatnám az eredményt, hiszen egy sérüléses felkészülésből nem teljesen felépülve érkeztem a versenyrajthoz. Mindez visszavett a teljesítményemből, de örültem, hogy végig tudtam versenyezni és a következő állomásra még nagyobb elánnal és edzésmunkával folytathatom a felkészülést – fogalmazott Gadó András, akitől azt is megtudtuk, hogy a sorozat második versenyét június 5-én Mádon rendezik meg.

Addig se marad verseny nélkül az erős ember sportág, hiszen május 29-én Celldömölk ad otthont a Prémium kamionhúzó versenysorozat II. állomásának. A Kemenes Művelődési ház parkolója területén 13 órakor kezdődik a megmérettetés.

Celldömölkön Gadó András mellett más Vas megyei, illetve helyi sportolók is harcba szállnak a jó helyezésekért.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!