Nem sikerült túl jól a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női amatőr élvonalbeli kosárlabda csapatának legutóbbi két mérkőzése. Szabó László együttese a dobogós helyekért van nagy versenyfutásban, némiképp meglepetésre vereséget szenvedtek Szegeden, majd a DVTK elleni rangadón sem sikerült győztesen elhagyni a pályát a vasi lányoknak.

A feladat tehát adott volt: mindenképpen nyerni a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia otthonában. A hosszú út és a sérülésektől megtizedelt keret viszont nem ígért könnyű perceket a vendégeknek. Mezősi, Koltay, Dervalics mellett Preisinger sem állhatott rendelkezésre, így hat mezőnyjátékossal számolhatott Szabó László. Kiegyensúlyozottan kezdték a derbit a csapatok.

Opitz révén tartotta a lépést a KLKA a vasi alakulattal, amelyben Balogh kapta el a fonalat. A jó forma viszont a védekezésben is kiütközött és ezt kihasználta a SzoESE, amely a negyed végén már magabiztos előnyre tett szert. A folytatásban is jól játszott a szombathelyi csapat, egymást segítették a játékosok és mindig akadt valaki, aki extrát nyújtott.

A szünet után tovább szigorította védekezését a SzoESE, ennek pedig azonnal meg is lett az eredményeként gyorsan húsz pont fölé nőtt a különbség. Hiába próbált a fővárosi alakulat cserékkel és időkéréssel, mind hasztalannak bizonyult a remek napot kifogó vendégek ellen. A SzoESE legközelebb május 23-án Tatán lép pályára.

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia – SzoESE 62-95 (16-22, 16-24, 12-24, 18-25)

SzoESE: Kovács G. 21/3, Püspöki L. 28/12, Szabó-Haklits Zs. 7, Balogh V. 21/3, Plózer P. 18.
Csere: Sándor A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!