A téli időszakot követőn májusban már a szabadtéri versenysorozat is elkezdődött a honi íjászok számára, ami azért is ígérkezett különleges csemegének, mert idény nyáron Magyarországon rendezik a világbajnokságot. Több versenyző pályázik ennek részvételi jogáért, így rengeteg sportoló vesz részt a különböző erőpróbákon.

Az első állomás Ajkán volt, ahol a kültéri, 3D Grand Prix versenysorozaton adtak egymásnak randevút az íjászok. A kétnapos rendezvényen 8 sportoló képviselte egyesületének, a Haladás VSE-nek színeit. Közülök öten érmes helyen fejezték be a versenyt, ami kifejezetten sikeresnek mondható, főleg hogy több, mint 200 résztvevő ragadt íjat és nyilat.

Négy állomást terveztek a szervezők a 3D GP I. és minősítő versenysorozatnak, az év első komolyabb szabadtéri erőpróbán Molnár József kimagasló teljesítménnyel, magabiztosan szerezte meg az első helyet barebow kategóriában. A korábbi Európa-bajnok kiváló formában van, az elért ponteredménye is ezt tükrözi és nagy reményekkel várta a szezonkezdést – joggal!

Molnár mellett azonban akadtak még vasi érmesek. Második helyen végzett Seres Armand, míg a dobogó alsó fokára állhatott fel Kukorelli Edit, Donázy Imola és Szabolcsi Bence. Tomsics Balázs is közel állt a bronzérmehez, a Haladás VSE íjásza egyetlen ponttal maradt el riválisától, így a negyedik helyen végzett. A 3D Grand Prix következő állomása június 5-én, Nyíradonyban kerül megrendezésre.

Eredmények:
Molnár József – BB – 1. hely
Seres Armand – HU- 2. hely
Kukorelli Edit – TR-RB – 3. hely
Donázy Imola – HU – 3. hely
Szabolcsi Bence – TR-RB – ifjúsági – 3. hely
Tomsics Balázs – TR-RB – 4. hely
Gajdi József – BB – 10. hely
Szabó Gábor – TR-RB – 15. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!