Aligha gondolta volna komolyan bárki a szezon elején, hogy a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az aranyéremért lesz nagy harcban. Pedig így történt és ezt az évadot angyszerűen foglalta keretbe a vasi alakulat. Az NB II-es bajnokságot ugyanis meglehetősen visszafogottan kezdte Kéri Péter csapata, majd megtáltosodtak és egymás után gyűjtögették a skalpokat.

Az alap-, és a középszakasz során is kirajzolódott, hogy a SzoESE mellett a pécsi PTE-PEAC játszhatja a finálét. A Soproni Tigriseket legyőzték a szombathelyi kosarasok, így valóban a Baranya megyeiekkel játszottak az aranyéremért. Az első felvonást a pécsi alakulat nyerte, hazai környezetben vághattak vissza a vereségért a vasi játékosok.

Nem sikerült azonban jól elkapni a találkozó elején a fonalat a SzoESE kosarasainak. Védekezésben és támadásban is pontosabbak voltak a vendégek, akik folyamatosan növelni tudták előnyüket. Mészáros pontjai csak arra voltak elegendőek, hogy ne lépjen meg túlságosan a PTE-PEAC. A folytatásban aztán összekapta magát a vasi alakulat és sikerült újítaniuk.

Ennek eredményeként sikerült is faragni a hátrányból, de a szünet megtörte a szombathelyiek lendületét. Az utolsó negyedben pedig hiába próbált mindent megtenni a SzoESE a felzárkózásért, ezúttal a gyengébb dobóforma és lepattanózásbeli különbség vendég sikert hozott.

SzoESE – PTE-PEAC 68-85 (13-28, 20-19, 20-23, 15-15)

SzoESE: Kiss M. 15/3, Vicze K. 10/3, Mészáros M. 10/3, Novák M. 6, Schveighoffer 4.
Csere: Gundinger S. 9/3, Monek M. 5/3, Bojkovszky B. 4/3, Frisnyák D. 2, Gömbkötő D. 2, Németh M. 1.
Vezeteődző: Kéri Péter

PTE-PEAC legeredményesebb játékosai: Kis M. 19, Balázs B. 15/3, és Nagy K. 15/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!