Hosszabb szünet után – napra pontosan egy hónappal később – újabb fordulót rendeztek a vasi megyeszékhelyen a darts sportág szerelmeseinek. Ezúttal a Dreher Magyar Darts Liga regionális fordulóját szervezte és bonyolította le a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A versenyengedéllyel rendelkező sportbarátok közül előzetesen 47-en jelezték részvételi szándékukat.

A Haladás Sportkomplexumban megrendezett torna ezúttal is hozta az elvárt színvonalat, sőt akadtak meglepetést okozó versenyzők is. Előzetesen 8 csoportra osztva mérkőztek meg a játékosok, körmérkőzéses rendszerben és az első négy helyezett végül biztosította helyét az egyenes kiesési szakaszban, ahol már minden legnek kulcsfontossága volt.

A továbbjutók névsora meglehetősen veretes volt. Esélyes volt a forduló első helyére Budavári Zsombor, Szajkó Roland, Petrovics Bálint, Kozmor József és a Kámán-család két tagja Lehel, valamint Alex is. Csillaghullás persze ezúttal sem maradt el, hiszen a felsoroltak közül többen a legjobb nyolc, majd négy közé jutásnál elvéreztek a nagy csatákban.

Az elődöntőben Dobos Dávid meglepően simának tűnő 4-0-ás eredménnyel győzedelmeskedett, a másik ágon pedig Kovács Benjamin hajtott fejet Kámán Lehel előtt. Nagy meccset ígért a döntő is, de itt már a nagyobb rutin döntött. Az egész napos menetelésben elfáradt Dobos és nem volt képes megszorongatni ellenfelét. Kámán Lehel viszont a fináléban is villogott.

Az éjszakába nyúló darts-fordulót végül megérdemelten nyerte meg az SZDCSE színeiben induló győztes. Ki kell emelni még Petrovics Bálint nevét is, aki egy 10 nyilas meneteléssel – 140-140-171-es körök után piros bullal zárt le egy leget Kozmor József ellen a legjobb 16 között.

Magyar Darts Liga – IV. forduló
1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Dobos Dávid (SZDCSE)
3-3. Kovács Benjámin (Aramis DCS) és Szajkó Roland (SZDCSE)

Összetett pontverseny:
1. Kámán Lehel (SZDCSE) – 76 pont
2. Csóka András (SZDCSE) – 60 pont
3. Kozmor József (SZDCSE) és Dobos Dávid (SZDCSE) – 56 pont
5. Petrovics Bálint (Körmendi DCSKE) – 48 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!