Pünkösd második napján, hosszú út várt a Haladás II. csapatára. A másodosztályú bajnokság felső-házi rájátszásának 4. fordulójából elhalasztott mérkőzést hétfő este pótolta Sziffer András együttese. Ezúttal a REAC-SISE volt az ellenfél, amely sokáig a második helyen állt. A szombathelyi együttes ezúttal is megfiatalított kerettel érkezett a találkozóra.

Az élvonalbeli csapatot sújtó sérüléshullám miatt így az NB II-ben már az U17-es futsalosokon volt a sor, hogy bizonyítsanak. Jól is kezdett a Hali-fakó, már a negyedik percben megszerezte vezetést a vendég alakulat. Egy szép támadás végén Németh Benjamin talált a hálóba. A vezetést követősen sem vett vissza a tempóból a vasi gárda.

A biztos védekezés mellett formás akciókat vezettek a vendégek, de a kapu előtti pontatlanságok miatt a szünetig nem változott az eredmény. A térfélcserét követően azonnal felpörögtek az események. Két perc leforgása alatt három gól is született, így a 23. percet már 2-2-es állásról kezdhették meg a felek. Kiegyensúlyozott játékot hozott ez a félidő, mindkét kapu előtt komoly helyzeteket alakítottak ki a játéksok.

Az újabb gólváltásra a 34. percig kellett várni, ekkor Szántovszki találatára Horváth Félix válaszolt azonnal. Lüktető hangulatú derbin aztán jött az újabb fordulat. A 38. percben egy védelmi megingást büntetett a REAC, ami győzelmet jelentette a házigazdának. A kedvezőtlen végkifejlet ellenére nagyon jól játszottak a szombathelyiek, akik a vereségért hétfőn, hazai környezetben vághatnak vissza a rákospalotai alakulatnak.

REAC-SISE – Haladás VSE II. 4-3 (0-1)

Haladás: Holmok L. – Kiss P., Mézer V., Németh B., Horváth F.
Csere: Kovács M., Knizs O., Francsics F., Kárász N., Németh K.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Hegyi P. (21.), Kollár Zs. (22.) Szántovszki S. (34., 38.) illetve Németh B. (4.), Mézer V. (21.), Horváth F. (35.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!