A koronavírus-járvány alaposan átírta az idei versenynaptárat a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület számára is, amely két nap alatt, két rendezvényt szervezett és bonyolított le. A Magyar Darts Liga regionális fordulója mellett a saját rendezésű Open erőpróbáján is elindulhattak a versenyzők. A Goldfisch Darts Opennek ezúttal is a Haladás Sportkomplexum adott otthont.

Előzetesen 48 fő adta le nevezését, de a helyszínre már csak 44 versenyző ért oda és állt táblák elé. A rendezvény színvonalát jól mutatja, hogy az erőpróbára érkeztek Sopronból, Kaposvárról és Mosonmagyaróvárról is. A lebonyolítás rendszere ezzel szemben változatlan volt. Először csoportokba osztották a résztvevőket, akik az első négy továbbjutó helyért kellett küzdeniük.

Ezt követően a legjobb 32-ben már egyenes kiesési szakasz várt a főszereplőkre. Itt – a csoportkörrel ellentétben – már négy győztes legre volt szükség a továbbjutáshoz, ami lehetőséget biztosított a gyenge kezdést követő javításra is. Több versenyző élni is tudott ezzel a fegyverrel. A legjobb négy között viszont már egyértelműbb meccsek következtek.

Dobos Dávid – aki a Magyar Darts Liga legutóbbi fordulójában is remekelt – ezúttal is bejutott az elődöntőbe. Itt viszont nem bírt a nagyobb rutinnal rendelkező Czotter Gáborral, így utóbbi jutott a fináléba. A másik ágon az SZDCSE elnöke és versenyzője, Csóka András nehéz percekre számíthatott, hiszen Alexits Tamás esélyesebb játékosnak számított.

A hazai környezet viszont szárnyakat adott a klub első emberének és 4-2 arányban lépett tovább ellenfelén. A döntőben sokáig Csókának állt a zászló, 3-2-nél a győzelemért dobhatott, de rontott. Ezt pedig jól fordította maga hasznára Czotter Gábor, aki nem is engedte ki a sikert a kezei közül. Az érmes helyezetteken kívül is volt jutalom a legpontosabb játékosnak.

A versenysorozat szponzorától ezúttal is megvolt a felajánlás a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóért járó különdíjra. Extra díjazást végül Szabó András nyerte meg, aki egy 148-as befejezéssel rukkolt ki a Sántha István elleni mérkőzés során. Ezt a párharcot egyébként 4-0-ra nyerte meg a legjobb 16 között.

Goldfisch Darts Open 2021 – III. forduló
1. Czotter Gábor
2. Csóka András
3-3. Alexits Tamás és Dobos Dávid

Összetett pontverseny:
1. Alexits Tamás – 72 pont
2. Lakatos Gergely – 40 pont
3-3. Csóka András, Marton Olivér, Budavári Zsombor, Czotter Gábor – 32 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!