Ismét egymásnak feszül Magyarország talán két legerősebb és legjobb formában lévő futsalcsapata. A Haladás VSE és a Bajnokok Ligáját is megjárt Berettyóújfalu párharca igazán pikáns párosításnak ígérkezik a férfi NB I. bajnoki döntőjében. Megjósolni pedig lehetetlen, hogy mely együttes játékosai nyakába akasztják az aranyérmet.

Mindkét gárda megjárta a hadak útját a 2020/2021-es esztendőben. Az alapszakasz során bravúrosan játszott a vasi alakulat, legyőzve otthon és idegenben is a Mezei Vill FC gárdáját, ezzel utcahosszal megnyerve az alapszakaszt. A folytatás viszont nem úgy sikerült, ahogy tervezték Szombathelyen, ami a csapatot sújtó sérüléshullámmal magyarázható.

Nem sikerült a Magyar Kupa négyesdöntőjébe sem bejutni, ráadásul a felső-házi rájátszásban menetelő Berettyóújfalu meg is előzte a Haladást, ezzel pályaelőnyből kezdheti a finálét. Ugyanakkor a hajdúsági alakulat sem lehet elégedett maradéktalanul. A Magyar Kupát már a Final Four elején a szurkolók egyből oda akarták adni kedvenceiknek, de hiába.

A Nyírgyulaj legyőzését követően az aranyéremért zajló csatát elveszítették a Veszprémmel szemben, így a bajnoki döntő főszereplői ezzel szeretnének javítani és megkoronázni egy furcsa szezont, amelynek elején és végén közönség buzdíthatja a csapatokat, de az évad túlnyomó részében zárt kapuk mögött zajlottak a mérkőzések. Az elsőséghez viszont három nyert találkozóra lesz szükség, amelynek első felvonását szombaton rendezik.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE
2021. május 29. – 18:00 (M4 Sport+)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!