A holland, a német, a portugál és a spanyol válogatott jutott be az elődöntőbe a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

    A hollandok a torna favoritjának tartott francia együttest úgy múlták felül 2-1-re a kispesti Bozsik Arénában rendezett hétfői negyeddöntőben, hogy a szünetben még egygólos hátrányban voltak. A győztes gólt az AZ Alkmaar duplázó játékosa, Myron Boadu szerezte a 93. percben.
A spanyolok túlórára kényszerültek Mariborban a horvátok ellen, ugyanis a rivális a rendes játékidő hosszabbításában egyenlített. A ráadásban az Espanyol ugyancsak duplázó tehetsége, Javi Puado találata döntött a 110. percben.

Ugyancsak a hosszabbításban dőlt el a 8 gólt hozó Portugália – Olaszország derbi, ahol a 3:3-as rendes játékidő után a portugálok emberelőnybe kerültek, és kétszer is mattolták az olasz védelmet.

Szintén túlórára kényszerültek a Mol Arénában is: Németország nagyon megszenvedett a dán ifjak ellen, akik játékban egyértelműen a junior nationalelf fölé nőttek, ám végül 1:1-es rendes játékidő, majd a szintén 1-1 gólt hozó hosszabbítás után a büntetőket a németek végezték el jobban.

Eredmények, negyeddöntő:
Hollandia-Franciaország 2:1
Spanyolország-Horvátország 2:1 (hosszabbítás után)
Dánia-Németország 2:2 (büntetőkkel Németország jutott tovább)
Portugália-Olaszország 5:3 (hosszabbítás után)

A folytatásban Spanyolország Portugáliával, míg Hollandia Németországgal csap majd össze a döntőbejutásért.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!