Kedvezőtlen előjelekkel várhatta az összecsapást a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Vasárnap a 26. fordulóban azt a Nyíregyházi Kosársulit fogadták a vasi lányok, amely idegenben legyőzte őket. Ráadásul a nyírségi csapat nagyon kellemetlen ellenfél volt a szezon során, sok meglepetés eredményt értek el, így nem volt meglepetés az előkelő ötödik helyezésük a tabellán.

A szombathelyiek gondját tetézte, hogy kulcsjátékosok hiányoztak a találkozón. Preisinger Boglárka, Mezősi Anna, Sándor Anna sem lehettek ott a pályán, így csak két fiatal cserével, összessen hét mezőnyjátékossal számolhatott Szabó László. A feldobás után idegesen kezdtek a csapatok, az első kosár csak a második perc közepén született, de ez a lehető legjobbkor született.

A nyírségi alakulat annyira kapkodott, hogy gyorsan 10-0-val lépett meg a SzoESE, jött is az időkérés. Takács tripláival próbálta tartani a lépést a vendég együttes, de Kovács Gina ezúttal is ellenállhatatlanul játszott. Az irányító mellett center poszton Plózer Petra nyújtott eredményes játékot, a születésnapját a napokban ünneplő kosaras a lepattanók terén alkotott maradandót.

A folytatásban néha megakadt a szombathelyi szekér, de mindig akadt valaki, aki a legkritikusabb pillanatban betalált. A második negyed végén ráadásul Kovács Gina triplája sokkolta a vendég játékosokat. A szünet után kissé kapkodva kezdett a SzoESE, de gyorsan megnyugtatta a kedélyeket Szabó-Haklits Zsuzsa, aki lepattanók mellett hat szerzett labdát is jegyzett, újabb lökést adva a szombathelyieknek.

Az utolsó negyedben még a Takács-Karakó párosra építő Nyíregyháza megpróbálta a lehetetlent és nagy rohanásba kezdtek, de a SzoESE jól védekezett. Ráadásul az utolsó percekben is ugyanolyan elánnal támadtak, aminek köszönhetően már húsz pont fölé nőtt a hazai előny. A végére aztán teljesen hitehagyottá vált a nyírségi gárda, így csak megnehezíteni tudta helyenként a házigazda dolgát.

A mérkőzést végig vezetve, helyenként kimagasló csapatjátékot nyújtva nyerte meg a SzoESE, amely sikerének köszönhetően az elmúlt évek legfényesebb szezonját tudja a háta mögött és végzett az amatőr élvonalbeli bajnokság zöld csoportjának harmadik helyén. A sikert természetesen a kosarasok a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Dr. Gál László emlékének ajánlották.

SzoESE – Nyíregyházi Kosársuli 79-60 (25-14, 15-14, 21-19, 18-13)

SzoESE: Kovács G. 30/15, Püspöki L. 13/3, Szabó-Haklits 5/3, Balogh V. 12. Plózer P. 15/3.
Csere: Koltay D. 4/3, Dervalics A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Nyíregyháza legeredményesebb játékosai: Takács A. 14/15, Karakó D. 15, Homonyik 11.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!