A verseny előtt Hencz Kornél, Celldömölk alpolgármestere köszöntötte az erősemberek megmérettetésére érkezőket. Külön kiemelte a kamionhúzó hölgyek elhivatottságát, elmondta, örömmel adott a város ismét helyet e rendezvénynek, ami most már hagyomány, mivel több mint 10 éve helyszíne Celldömölk az erős emberek versenyeinek.

 

– Remélem, hogy az elkövetkező évtizedben is színesítik majd a megmérettetések városunk programkínálatát. Továbbiakban is biztosítani szeretnék a teret, a helyezettek díjazásához a kupákat, illetve a zamatos sági borválogatást – fogalmazott Hencz Kornél.

 

A verseny négy kategóriában, női, férfi masters, férfi open és egy férfi könnyűsúlyú kategóriában bonyolították le. A harmincnégy versenyző az ország számos települését képviselve érkezett Celldömölkre. A megmérettetésen 4 női és 30 férfi – u105kg-ban 12 fő, Masters kategória 6 fő, Open kategória 14 fő – sportoló versengett a dobogós helyekért, amelyek értékes pontokat értek számukra, amelyet a következő állomásra vihetnek tovább magukkal.

Szombathely színeit Gadó András és Dávid János képviselték, előbbi u105 és az Open kategóriában volt érdekelt, míg Jani a Masters, illetve az Open kategóriában mérte össze tudását az ellenfelekkel. Mellettük a nézők is szép számmal látogattak ki a versenyre.

A 33 esztendős Hegedűs Hanna a női kategória győztese a 9500.hu részére nyilatkozott.

– Voltam már korábban is kamionhúzó versenyen, tavaly indult a kamionhúzó liga. Második, harmadik helyezett voltam korábban. Az első győzelmet itt arattam Celldömölkön. Továbbiakban szeretnék minél jobban fejlődni, erősödni, motiválni másokat, hogy jöjjenek kipróbálni eme sportágat. A lányokkal mi vagyunk az élő példa, hogy nem kellenek hozzá hatalmas izmok, nagy termet, szorgalom. Kitartás mellett mi nők sem vallunk szégyent a fiúk között – mondta a női győztes.

A hölgyek versenyében Hegedűs Hanna mögött a  következő sorrend alakult ki: 2. Békési Nikoletta Süti, 3. Kincs Virág, 4. Sabi Kocsisová.

A férfiaknál az Open kategória végeredménye:1. Vass István, 2. Mészáros Dávid, 3. Gergő Pál…9. Dávid János, 10. Gadó András…

Vass István, az Open kategória szintén a 9500.hu számára nyilatkozott.

– Ezzel a sporttal közel 15 éve foglalkozom, erősember, illetve a “Skótfelföldi” játékokkal. Mindig is szerettem volna az élvonalban szerepelni, mind több versenyre mentem el, egyre több rutint tudtam szerezni, többször sikerült korábban a dobogó közelébe kerülni, és mostanában már dobogós is lehettem. Számos verseny volt, ahol már a dobogó felső fokára is feltudtam állni. A kamionhúzás mindig is a szívem csücske volt, a stratégiám az volt, hogy mindkét kategóriát megszerettem volna nyerni. Több jó versenyzőt hozott össze a mai rendezvény, akik komoly konkurenciát jelentenek – fogalmazott a győztes.

Megtudtuk, hogy Vass István nyáron a “Skótfelföldi” játékokon egyetlen magyarként vesz részt. A tradicionális skót játék során nyolc versenyszám lesz, amit az indulók skót szoknyában teljesítenek. Aki ezt megnyeri, az a profi világbajnokságon is szerepelhet.

A celldömölki versenyen a férfiak u105 kg-os versenyét Barta Szilárd nyerte, 2. Darázs Sándor, 3. Kontás Csaba. A szombathelyi Gadó András a 4. helyezést szerezte meg.

A Mesters kategóriátSebestyén János nyerte meg, 2. Molnár Zsolt, 3. Juhász Csaba, a szombathelyi Dávid János lett a 4.helyezett.

Celldömölk ismét jeles osztályzatra vizsgázott, mint házigazda, remek volt a közönség, hangos buzdítástól volt hangos a város fő tere.

Érdekesség, hogy Celldömölkre még idén visszatér a versenysorozat, ősszel a tervek szerint újra megméretik magukat az erősemberek. A Prémium Liga verseny második fordulóját ezen a hétvégén Mádon, Tokaj mellett rendezik meg.

– Ezzel a celli versennyel nem vonultam pihenőre, Mádon az Open kategóriás versenyzőkkel mérem össze tudásomat és minél jobb eredménnyel szeretnék hazatérni – fogalmazott a szombathelyi sportember.

Hajrá, András!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!