Az alapszakaszt a második helyen zárta a Haladás VSE II. a mádosoztályú futsal bajnokságban, így optimistán várhatták a szurkolók a hasonlóan eredményes folytatást. A sérüléshullám azonban az élvonalban szereplő gárdát keményen sújtotta, így a felső-házi rájátszás során Sziffer András együttese alaposan megfiatalodott és a hétfő esti, REAC elleni derbin is 16-17 éves játékosokból állt a csapat.

A hazaiak mestere ugyanakkor jó erőpróbának bizonyul az utánpótlás számára, akik így hosszabb távon sokat profitálhatnak ezekből a találkozókból. Jól is kezdte a Hali a mérkőzést, hiszen több támadást is vezettek és a védekezésük is jól zárt. Aztán a játékrész közepén elég volt egy megingás és Kiss Tamás révén megszerezte a vezetést a vendég alakulat. A folytatásban is kiegyenlített játékot hozott az összecsapás.

Bár mezőnyben teljesen egyenrangú partnerek voltak a csapatok, a kapu előtti pontatlansága miatt nem sikerültbevenni a Haladás futsalosainak ellenfelük kapuját. A hajrához közeledve, a kitámadó vasi védők mellett két gyors kontratámadás meg is pecsételte a hazaiak sorsát, amely könnyed REAC-sikert sejtet, ugyanakkor sokkal szorosabb volt a találkozót, mint azt az eredmény tükrözi.

A szombathelyi fiatalok a rájátszásban a hatodik helyen állnak és erről a pozícióból már nem mozdulhatnak el. A tét nélküli utolsó fordulót június 7-én rendezik Szombathelyen, amikor az UTE együttese látogat majd a Rohonci útra.

Haladás VSE II. – REAC-SISE 0-3 (0-1)

Haladás: Németh K. – Mézer V., Németh B., Horváth F., Papp Zs.
Csere: Soronics G., Knizs O., Kiss P., Puhr B., Kárász N., Kovács M.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kiss T. (7.), Kollár Zs. (31., 36.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!