Hosszú és sérülésekkel teletűzdelt bajnokság végéhez ért a férfi NB I-es futsal bajnokság, amelynek két legjobb csapata jutott a fináléjába. A Haladás VSE és Berettyóújfalu együttese ellentétes utat jártak be a döntő kezdetéig, hiszen az alapszakasz során a szombathelyiek, míg a felső-házi rájátszásban a hajdúsági alakulat dominált.

A Mezei Vill szárnyalásának köszönhetően végül az első helyről vághatott neki a döntőnek, amely pályaelőnyt is jelentett számukra. A Haladás VSE együttesében több kulcsjátékos is hiányzott a rájátszásból, akik közben visszatértek a keretbe, ez pedig már az eredményességen is meglátszott. A Berettyóújfalu elleni derbi első felvonását meg is nyerték a vasi futsalosok.

A gyengébb első félidőt követően öt gólt szerezve fordítottak Juanra Calvo tanítványai és vették el a hajdúságiaktól a pályaelőnyt. Kedd este már hazai körnezetben fogadták a Bajnokok Ligáját is megjárt Mezei Vill FC-t a szombathelyiek és végig dominálva 5-2 arányban behúzták a második találkozót is, amely az első összecsapáson aratott győzelmet is értékesebbé tett.

Ezzel ugyanis kettőre nőtt a Haladás előnye a három nyert mérkőzésik tartó párharc során. Egyúttal azt is jelenti, hogy amennyiben ismét nyerni tudnak Horváth Péterék Berettyóújfaluban, akkor a 2020/2021-as kiírást megnyerik és a szombathelyiek történetének első bajnoki aranyérmét is megszerzik. Nehéz, de nem lehetetlen küldetés vár tehát Juanra Calvo együttesére.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE
2021. június 5. – 16:00 (M4 Sport +)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!