Óriási meneteléssel jutott a legjobb négy közé a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda-csapata a 2020/2021-es MEFOB kiírásban. A felsőoktatási intézmények tanulói számára lehetőséget biztosító bajnokságban a nyugati csoportban érdekelt vasi együttes nem kezdte túl jól a szezont, viszont huszáros hajrával megnyerte a versenyfutást a Mosonmagyaróvárral szemben.

A negyeddöntőben a Nyíregyháza sem okozott problémát a SzoESE csapatának (101-57 és 74-45) és kettős győzelemmel már a Final Fourba jutottak. Az idei négyes döntőnek Győr adott otthont, ahová a vasi együttes mellett a Mosonmagyaróvár, a Közgáz (mindkettő nyugati csoportból jutott tovább – a szerk.), keletről pedig a Miskolci Egyetem biztosította helyét a legjobbak között.

A két napos rendezvényt május utolsó és június első napján tartották meg. A SzoESE az elődöntőben a Közgáz csapatával mérkőzött és sokáig úgy tűnt, hogy Kiss és Vicze hatékony játékával sikerülhet a döntőbe jutás. Az utolsó negyedben azonban valóságos pontzuhatag hullott a fővárosi együttestől, így a nehezen megszerzett hét pontos előnyből elveszítette a találkozót a SzoESE.

A bronzmérkőzésen az előző nap két vesztese találkozott. Kéri Péter tanítványainak a miskolci fiatalokkal kellett összemérni tudását. A találkozót remekül kezdték a szombathelyi kosarasok. Kiváló védekezés mellett Oroszi tripláival gyorsan meglépett a SzoESE, ekkor úgy tűnt, hogy gyorsan döntésre is viheti a vasi alakulat a találkozót, de a borsodiak nem így gondolták.

A második negyedben jól bontották meg Kissék addig jól záró reteszét. Középtávolról és a triplavonalon túlról is hatékonyan tüzelt a Miskolc, amely a nagyszünetre átvette a vezetést is. Jót tett a pihenő SzoESE csapatának, amely kőkemény védekezésre váltott és bár támadásban nem ültek úgy a dobások, mint korábban, lassan ledolgozták a hátrányt Vicze vezetésével a vasi fiatalok.

Az utolsó negyedben hét pontra növelte vezetését a szombathelyi együttes, de ezzel ellőtték minden puskaporukat. A borsodi alakulat 55 százaléknál is jobb arányban tüzelt mezőnyből, szétdobva ezzel a SzoESE zónáját. A vereség ellenére dicséretes teljesítménnyel rukkoltak ki a kétnapos rendezvényen Kéri Péter tanítványai, akik a negyedik helyen fejezték be a MEFOB-küzdelmet.

Elődöntő:
SzoESE – Közgáz SC és DSK 75-85 (22-23, 21-12, 15-19, 17-31)

SzoESE: Kiss M. 21/6, Horváth 7, Vicze K. 14/6, Werner 8, Oroszi V. 9/9.
Csere: Hódi P. 11/9, Papp B. 3/3, Schveighoffer P. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

Bronzmérkőzés:
SzoESE – Miskolci Egyetem 79-89 (24-16, 17-28, 15-14, 23-31)

SzoESE: Kiss M. 13, Horváth 2, Vicze K. 9/9, Hódi P. 9/3, Oroszi V. 23/9.
Csere: Papp B. 14/6, Schveighoffer P. 4, Novák M. 3/3, Gundinger 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!