Az 52 kilogrammos Pupp Réka kiesett a nyolcaddöntőben hétfőn a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

    A versenynap egyetlen magyarja – aki áprilisban bronzérmes lett a lisszaboni Európa-bajnokságon – harmadik mérkőzésén a kategória egyik legjobbjával, a 2017-ben Budapesten világbajnok Sisime Ajjal találkozott. A 27 éves japán a világranglista harmadikjaként nagy harcot vív a második helyen álló honfitársával, Abe Utával az ötkarikás szereplését, míg a paksi dzsúdós a súlycsoport 18-adikjaként áll kvótás helyen.
Előzőleg kétszer csaptak össze, és 2019-ben, illetve tavaly is a kétszeres Ázsia-bajnok bizonyult jobbnak.
A harmadik csata másfél perce zajlott, amikor Sisime belső combdobást indított, Pupp a földre került, és – noha megtört a mozdulat – a bíró vazaarit ítélt. A hátralévő időben a japán kilépésért, az Atomerőmű versenyzője pedig – aki kétszer is kibújt leszorításból – passzivitásért kapott figyelmeztetést, de az eredmény már nem változott. Mivel Pupp nem jutott el a negyeddöntőig, a bronzéremig tartó vigaszágra sem kerülhetett.
Ezzel véget ért a második nap a magyarok számára, kedden 73 kilogrammban a 40 éves Ungvári Miklós, valamit Szabó Frigyes, 57-ben pedig Karakas Hedvig és Kármán Andrea képviseli a hazai színeket a Papp László Sportarénában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!