Az utolsó fordulóban nagyon komoly téttel bíró vasi rangadó zajlott le a Répcelaki SE – Thermalpark-Szentgotthárdi VSE csapatai között. A tét a bronzérem volt: mivel a Répcelak 2 pontos előnnyel érkezett a találkozóra, egy döntetlen, vagy hazai siker esetén a répcelaki játékosok nyakába kerülhetett a medál, a szentgotthárdiak pedig csak győzelmük esetén állhattak volna fel a képzeletbeli dobogó alsó fokára.

Az összecsapás a várakozásoknak megfelelően feszült, szoros párharcokkal kezdődött, és míg Bíró Patrik fontos pontot szerzett Cseh Bence ellen a hazaiaknak (582-566), addig szentgotthárdi részről Somodi Károly egalizált Horváth Zoltán ellen (587-571 a vendégek szemszögéből).

A második sornak 1-1-es állással futottak neki a soron következő játékosok, azaz a mérkőzés ezen stádiumában teljesen nyílt volt a rangadó! A Répcelak kezdte gyengébben ezt a felvonást, ifj. Móricz Zoltán megszenvedett a tehetséges Cserpnyák Martin ellen, azonban „Zozó” az elveszített első játszma után már nem kegyelmezett, és sorsdöntőnek mondható különbséggel (595-550) szerezte meg a második hazai pontot.

Ezzel párhuzamosan Tóth Áron harcolt nagyot Walcher Romannal, az ütközetből pedig a Répcelak tekése jött ki jobban (585-572), így a finis előtt komoly lépéselőnybe került a 3-1-re vezető, és már 58 egységgel jobban álló Répcelaki SE.

A záró körben az is elég lett volna az üdvösséghez hazai részről, ha a Répcelak nem nyer párharcot, „csak” megtartja a faelőnyt, Molnár Pál és Pintér Károly viszont nem dőlt hátra, mindketten hozták a pontot, utóbbi játékos ráadásul több mint 100 egységnyi különbséggel (639-535), így végül a Répcelaki SE nagyarányú, 7-1-es, közel 200 fás (3545-3353) diadallal gyűjtötte be a klub újabb bronzérmét!

A mérkőzést követően ezúttal nem csak éremátadó ünnepségre került sor, de a hazaiak elbúcsúztatták a visszavonuló Vörös Milánt, valamint az eligazoló Pintér Károlyt is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!