A szombathelyi Controll Sportegyesület kick-box szakosztályának két versenyzője is részt vett a horvátországi Európa Kupa küzdelmein. A vasi színeket két sportoló képviselte, nem is akármilyen eredménnyel. Dancsó “Kicsi” Zoltán tanítványai két-két szakágban bizonyíthatott a népes mezőnyben és nem is tértek haza üres kézzel.

A karlovaci erőpróbán 27 ország, 100 egyesületének versenyzői mérték össze tudásukat. Az 1713 leadott nevezés már bíztató előjel volt, amely azt mutatta, hogy nagyon ki voltak éhezve a sportbarátok a hasonló rendezvényre. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt rengeteg versenyző hosszú hetekig maradt megmérettetési lehetőség nélkül.

Szmolek Emánuel, a Controll SE felnőtt világbajnoki ezüstérmes versenyzője válogatott formában lépett tatamira. Az eredetihez képest egy súlycsoporttal feljebb indult, a szakmai stáb kíváncsian várta az eredményt. A 84 kg Light-C kategóriában a lengyel és szlovén ellenfél sem bírt magyar riválisával, így könnyűszerrel csípte meg az aranyérmet.

A tehetséges küzdősportos a 84 kilogrammosok mezőnyének Kick-light szakágában is erős, dinamikus és kiegyensúlyozott versenyzést nyújtott. Esélyt sem hagyott ellenfeleinek. A döntőben ráadásul technikai KO-val lépte le riválisát. Az aranyérem értékét tovább növeli, hogy a torna egyetlen felnőtt sportolójaként szerzett két első helyet.

Kustánczi Dárius Lepárd a kedettek között a 47 kg-ban indult kicklightban és kapásból egy erősebb versenyzővel kezdett, de nem bírt ellenfelével, így az 5-8. helyen végzett. Light-c-ban viszont technikai tudását érvényesíteni tudta és meg sem állt az előkelő harmadik helyig. Ez pedig azt jelenti, hogy a szombathelyi különítmény három medállal érkezett haza az erőpróbáról.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!