Még a csilláron is lógtak a Haladás Sportkomplexumban szerda este, ahol a házigazda szombathelyiek a MVFC Berettyóújfalu együttesét látták vendégül az NB I-es bajnokság döntő párharcának negyedik mérkőzésén. A vasi alakulat egyetlen sikertől volt történelmi aranyérmétől, hiszen összetettben 2-1-re vezettek a három nyert találkozóig tartó fináléban.

Nagy csatára volt tehát kilátás, a hajdúságiak szerették volna egálra menteni a párharcot, de hiába, mert a szombathelyiek már a kezdést követően jelezték, hogy a szurkolók támogatását élvezve sokkal jobban játszottak. Vas Ádám és Dróth Zoltán lövései veszélyesek voltak, de az első percekben még jól zárt a Berettyó védelme. A félidő derekán viszont már nagyon ért a Haladás vezető találata.

Erre egészen a 11. percig kellett várni, ekkor Sipos lepte meg őrzőjét és fordult le róla szemfülesen, majd bombája Sándor kapusról lecsorgott és Nagy Kevin kotorta be közelről. A gólszerző ezután nagy fejfájást okozott a vendég védelemnek, hiszen először egy lövéssel rukkolt ki, ezután pedig csak szabálytalanul tudták megállítani. A 14. percben a vendég kapus faultja miatt büntetőhöz jutott a Haladás.

Henrique Diniz viszont kapufát találta telibe. Hogy megnyugtató legyen a vasi előny, arról Dróth gondoskodott, miután elcsípett egy passzt és bombázott a hosszú sarokba. A szünet után Nagy Kevin talált be egy szabadrúgást követően, a Mezei Vill pedig vészkapusra váltott, de hiába. Óriási erőket mozgósított a Hali, kifogástalanul védekezett, ráadásul veszélyes ellenakciókat vezettek.

Egy kapufával véget ért akciót követően Dróth tálalt a közpéen érkező Dávid elé, aki másodjára már a hálóba továbbított. A Berettyóújfalu nagyon indiszponált volt, meddő mezőnyfölényben játszottak, de helyzetekig ritkán jutottak el. Akkor pedig a vasi védelem blokkolt vagy Alasztics hárított magabiztosan. Úgy tűnt, hogy kapott gól nélkül lesz bajnok a Haladás, de az utolsó percben Nagy kilőtte a sarkot.

Ez viszont már nem számított különösebben, mert a negyedik felvonást végig kontrollálta a szombathelyi együttes, amely így bajnoki címmel fejezte be a 2020/2021-es évadot. A történelmi sikerrel véget érő összecsapást követően hatalmas ünneplés kezdődött a sportkomplexumban és a szurkolók még késő éjszakába nyúlóan várták, éltették a játékosokat a stadion előtti játékoskijáróban.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 4-1 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dávid Richárd, Dróth Zoltán, Vas Ádám.
Csere: Homlok Levente – Kovács Máté, Nagy Kevin, Horváth Péter (c), Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Vidák Balázs.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez
Másodedző: Sziffer András

Gólszerzők: Nagy Kevin (11., 21.), Dróth Zoltán (16.), Dávid Richárd (25.) illetve Nagy Imre (39.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!