Az új idénytől újra labdarúgó Bajnokok Ligája-meccseket és olasz bajnokikat közvetít a Sport TV.

    Máté Pál, a sportcsatorna főszerkesztője a csütörtöki sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International megállapodott a közvetési jogokról az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) és a Serie A-val, így a 2021-22-es szezontól jelentősen átalakul a Sport1 és a Sport2 programstruktúrája.
A főszerkesztő hozzátette: kedden és szerdán összesen négy-négy BL-t meccset, a hétvégén pedig legalább nyolc élvonalbeli olasz labdarúgó találkozót láthatnak élőben a nézők a Sport1-en és a Sport2-n. Tájékoztatása szerint a nap végi összefoglalókban minden gól képernyőre kerül a sorozatból.
Máté Pál elárulta, a Serie A megszerzése érdekében a Sport TV lemondott a Bundesliga-jogokról, abban bízva, hogy a hétvégi nézettség emelkedik az új jog bevezetésével. Szombaton és vasárnap a kézilabda mellett az olasz foci lesz a kínálat legékesebb darabja, amelyet ismét országos lefedettségű csatornákon követhetnek majd a nézők.
“Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a labdarúgás csúcssorozata mellett tizenkét évnyi kihagyás után a legszenvedélyesebb liga, a Serie A is visszatér a csatornáinkra. Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában” – mondta Máté Pál.
Az említetteken kívül több fontos sorozat közvetítési jogát is több évre meghosszabbította a csatorna.  A napokban rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, e sorozat, illetve a kézilabda Európa-liga küzdelmei még hosszú évekig a Sport TV képernyőjén lesznek láthatók, ahogyan a jégkorong-világbajnokságok is, beleértve a magyar válogatott meccseit.
A Sport TV szintén szerződést hosszabbított az amerikai kosárlabdaligával, mégpedig úgy, hogy egyre többször lehet – minden eddiginél több – NBA-találkozót európai főműsoridőben végigszurkolni a Sport1-en és a Sport2-n. Az olasz bajnokik mellett az Olasz Kupa találkozóival válik teljessé az itáliai futballcsomag. Továbbra sem hiányoznak majd a programból az európai vb-selejtezők és a Nemzetek Ligája-mérkőzései.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!