A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

    A világbajnoki ezüstérmes közönségkedvenc – aki negyedik helyezettként várhatóan kiemelt lesz a tokiói játékokon – a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a mongol Altanbagana Gantulgával találkozott. Az Ázsia-bajnoki ezüstérmes ellenfélnek kellemes emlékei lehettek a magyar fővárosról, ugyanis októberben második lett a budapesti Grand Slamen.
Előzőleg Tóth edzője, Pánczél Gábor – aki egyben a férfi válogatott szövetségi kapitánya – az MTI-nek elmondta, tanítványa nem fáradt el az eddigi négy meccsén.
“Van még bőven a tankban, a szünetben Krisztián pihent egy kicsit, aztán remélhetőleg megoldja ezt a mongolt. Versenyen még nem ment vele, edzőtáborban már igen, magas, balos dzsúdós az ellenfél, de bízom benne, hogy nem jelent majd gondot” – fejtette ki a tréner.
A bronzmeccs egy-egy intéssel indult, majd a 25 éves ellenfél egy szabálytalannak tűnő mozdulattal visszafeszítette a két évvel idősebb magyar könyökét, de nem kapott büntetést. Az MTK dzsúdósának aktivitását jelezte, hogy Gantulgát ismét intették, így jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebből bő egy perc telt el, amikor az áprilisban Eb-bronzérmes hazai versenyző vazaarit érően csavarta le riválisát, csakhogy a szőnyegen kívül kezdte meg az akciót, így a bíró nem értékelte azt. A találkozó egy perccel később ért véget, amikor a mérkőzésvezető harmadszor is figyelmeztette az egyre fáradtabb mongolt, ami már a leléptetését jelentette.
A 27 éves Tóth ezzel hatodik vb-jén is helyezéssel zárt, egyúttal a magyar cselgáncssport 16. világbajnoki bronzérmét szerezte meg, és medálja mellé 6400 dollárt kap.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!