Amilyen hűvös és szeszélyes tavaszunk volt, úgy tűnt, hogy sok jót nem várhatunk a nyári időszaktól sem. Aztán varázsütésre 25-30 fokra emelkedett a hőmérő higanyszála és bár néhol futózáporok, valamint lehűlés rontotta az összképet, már kijelenthető, hogy beköszönt a jó idő. Ennek okán szélesre tárja kapuit valamennyi Vas megyei strand is.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is a Szabadidősport Szövetség égisze alatt rendezik meg már 13. alkalommal a nyári programokat, amelynek lebonyolításában idén a HB Intertrans valamint Schäfer András, válogatott labdarúgó édesapja, Schäfer Péter nyújtott segítő kezet. Természetesen a rendezvények főszervezője Varga Jenő lesz, aki nélkül már elképzelhetetlenek a téli és nyári szabadidős versenyek.

– Idén már 13. alkalommal rendezzük meg segítőinkkel közösen a Szombathelyi Tófürdős programsorozatunkat. Ahogy a korábbi években megszokhatták a kilátogatók, igyekszünk mindenki számára érdekes, izgalmas és látványos feladatokkal kirukkolni és ezzel játékra, versenyre csábítani a kicsiket és a nagyokat is – árulta el a rendezvény főszervezője.

A nyári időszakban lehetőség lesz résztvenni a cápabirkózásban és a Búvár Kund-játékban is. Ugyancsak izgalmasnak ígérkezik az úszóverseny, amelyre egyre többen jelentkeznek, köztük több egykori és jelenlegi élsportolóval. A kínálatot színesíti a Sümeghy Mihály emléktorna, amelyet öt csapat szereplésével bonyolítanak le a Tófürdőn.

A hétvégén első állomásként – a könnyed ráhangolódás jegyében – csúszdaversenyre várják az érdeklődőket. A megmérettetésre 14 órától kerül sor és a helyszínen várják a jelentkezéseket. Aki pedig a labdasportok szerelmese sem kell lemondania az élvezetekről, hiszen a Termálfürdőn kialakított új pályákon szinte állandó jelleggel zajlanak majd a programok.

Jubileumhoz érkezik a Kovács “Koko” Tibor Emléktorna, amelyet 20. alkalommal bonyolítanak le. A fiatalok számára pedig az I. Bedőcs György Strandröplabda utánpótlás emléktorna kínál versenyzési lehetőséget. Ugyanezen a pályán strandtenisz mérkőzéseket is bonyolítanak az elkövetkezendő hetekben, így biztosítva a sportos nyári kikapcsolódást a család minden tagja számára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!