A 2021-es év sokak számára felejthetetlen év lesz. Főként a szombathelyi sportbarátoknak, akik a koronavírus-járvány árnyékában sokszor csak otthonról, a televíziók előtt ülve szoríthattak kedvenceiknek. Szerencsére az egészségügyi helyzet javulásával a szurkolók visszatérhettek a csarnokokba és a Falco együttesét követően a Haladás VSE bajnoki aranyérmét is együtt ünnepelhették a főszereplőkkel.

Juanra Calvo játékosként már megtapasztalhatta milyen aranyérmet nyerni, igaz erre a Rába ETO színében volt lehetősége. A spanyol szakember irányításával dolgozó játékosok idén végül révbe értek és alig több, mint egy évtized leforgása alatt lettek az ország legjobb csapata. A vezetőedző nagyon elégedett és interjúnkban büszkén emelte ki, hogy ehhez a diadalhoz mindenki hozzátette a magáét.

Így gondolta ezt Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója is, aki már a kezdetektől azon dolgozott, hogy kellő stabilitást biztosítson az együttesnek. A baráti társaságból szépen lassan egy professzionális közeg alakult ki, ahol a megfelelő háttér nélkül aligha valósulhatott volna meg ez a sikertörténet. A sportigazgató szerint szintet léptek a játékosok és reményeit fejezte ki az esetleges eredményes folytatásban is – immár a nemzetközi porondon.

Ha pedig szóba került a baráti társaság, akkor Horváth Péter csapatkapitányt mindenképpen meg kell említeni. A játékos ugyanis alapítótag volt az eredeti együttesnek, amely fokozatosan lépkedett felfelé az osztályokban. Nyert kétszer Magyar Kupát, ezzel a bajnoki aranyéremmel – melyet hazai környezetben sikerült elhódítani – teljessé vált a gyűjtemény.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!