Magabiztos angol sikert hozott a D-csoport első mérkőzése. A szigetországiak már az első percekben nagy nyomás alá helyezték a horvátok kapuját és Foden révén a kapufát is megzörgették. Az első húsz percet alaposan megnyomták a britek, de ezután kimerészkedtek a horvátok és ekkor már Pickford is bemutatott pár védést. A szünet után már kisebb volt a fordulatszám, annak ellenére is, hogy egy tetszetős támadás végén az angolok a vezetést megszerezték. Mivel a horvátoknál nem volt kellő átütőerő, Sterlingék pedig őrizték előnyüket, 90 perc alatt 1-0-ás eredményt hoztak tető alá a csapatok.

Anglia – Horvátország 1-0 (0-0)

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Mings, Trippier – Rice, Phillips – Mount, Foden (Rashford 71.), Sterling (Calvert-Lewin 92.) – Kane (Bellingham 82.)

Horvátország: Livakovic – Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol – Modric, Brozovic (Vlasic 70.), Kovacic (Pasalic 85.) – Kramaric (Brekalo 70.), Rebic (Petkovic 78.), Perisic

Gólszerző: Sterling (57.)

X X X

Vasárnap a C-csoportban szereplő együttesek mindegyike pályára lépett a játéknap során. Először az osztrákok mérték össze tudásukat Észak-Macedónia nemzeti csapatával. Az előzetes várakoások szerint nyugati szomszédaink diktálták a tempót és ennek eredményeként a 18. percben a vezetést is megszerezték Lainer révén. Hiába dominált Ausztria szinte végig a találkozón, Pandev egy védelmi megingást büntetett és mentett döntetlen állásra az első félidő derekán. A második félidőben egyértelművé tette szándékát az osztrák csapat és az egyre fáradó rivális ellen a hajrában bebiztosította győzelmét, amely egyetlen percig nem volt kérdéses. Érdekesség, hogy ez volt a kontinenviadalok történetében az első győzelme Ausztria válogatottjának.

Ausztria – Észak-Macedónia 3-1 (1-1)

Ausztria: Bachmann – Lainer, Dragovic (Lienhart, a szünetben), Hinteregger, Ulmer – Baumgartner (Gregoritsch, 58.), Laimer (Baumgartlinger, 93.), Schlager (Ilsanker, 94.), Alaba – Sabitzer – Kalajdzic (Arnautovic, 58.)

Észak-Macedónia: Dimitrievski – Nikolov (Bejtulai, 63.), S. Ristovski, Velkovski, Musliu (M. Ristovski, 87.), Alioski – Bardhi (Trickovski, 82.), Ademi, Elmas – Pandev, Trajkovski (Kostadinov, 63.)

Gólszerzők: Lainer (18.), Gregoritsch (78.) Arnautovic (90.), illetve Pandev (28.)

X X X

A játéknap utolsó mérkőzését szintén a C-csoportban érdekelt Hollandia játszotta Ukrajnával, ezzel a kvartett első köre vált teljessé. A narancsmezesek már a kezdést követően támadólag léptek fel és több helyzetet is jegyeztek. Ezzel szemben az ukránok jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva és csak kapusuknak köszönhetően vonulhattak 0-0-ás eredménnyel az öltözőben a szünetben. A pihenőt követően a tetszetős támadások meghozták az áttörést is és két góllal léptek meg a hollandok, sokáig úgy tűnt, hogy ez is lesz a vége. Az ukránok azonban két látványos találattal egyenlítettek a hajrában. A java viszont még hátra volt.A 85. percben Aké beadására Dumfries érkezett menetrendszerűen és nyerte meg a mérkőzést a hollandok számára.

Hollandia-Ukrajna 3-2 (0-0)

Hollandia: Stekelenburg – Van Aanholt (Wijndal, 64.), Blind (Aké, 64.), De Vrij, Dumfries, Timber (Veltman, 88.) – De Roon, De Jong, Wijnaldum – Depay (Malen, 91.), Weghorst (De Jong, 88.)

Ukrajna: Buscsan – Mikolenko, Karavajev, Matvijenko, Zabarnij – Zincsenko, Szidorcsuk, Malinovszkij – Zubkov (Marlos, 13.; Saparenko, 65.), Jarmolenko, Jaremcsuk

Gólszerzők: Wijnaldum (52.), Weghorst (59.), Dumfries (85.), illetve Jarmolenko (75.), Jaremcsuk (79.)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!