A Vas Megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Nádasd együttese új, fiatal edzővel vágott neki a 2020/21-es szezonnak, a felnőtt szinten még rutintalan mesternek számító Balogh Bence irányításával azonban remekül teljesített a gárda, és csupán egy ponttal maradtak le a bajnoki címet szerző táplániak mögött. Bence a szezon végeztével készségesen válaszolt a Hungary Sport kérdéseire. 

Balogh Bence ha kellett, játékosként is beszállt.

– Amikor elvállaltad ezt a feladatot, gondoltad volna, hogy már az első teljes szezonod ilyen sikeres lesz?

“Őszintén szólva egyáltalán nem gondoltam volna 1 éve ilyenkor, hogy a bajnoki címért fogunk küzdeni. A bajnokság előtt nem volt célkitűzés még a dobogó sem. A vezetőség felől az „elvárás” az volt, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot, aztán majd a végén kiderül mire lesz ez elegendő.”

– Sokáig úgy nézett ki, hogy lehet ez még sikeresebb is, hisz a csapat csupán egyetlen ponttal maradt le a bajnoki címről, van bennetek emiatt hiányérzet?

“Vegyes érzelmek vannak bennem. Ha nyáron azt mondja valaki, hogy a második helyen zár a csapat, lehet aláírom. Ősszel azonban, amikor a tabella elején végeztünk, picit átértékelődtek a dolgok. Igyekeztünk megkaparintani a bajnoki címet, nagyon közel álltunk hozzá, többször is a kezünkben volt a sorsunk. Minden nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy a „ki-ki” meccsek többségében is sikerült a mezőnyben dominálnunk, azonban döntő helyzetekben, mind a saját, mind az ellenfél kapuja előtt olyan hibákat vétettünk, melyek megbosszulták magukat. Véleményem szerint főként ez az én edzői és a csapat rutintalanságának tudható be. Szerencsére csapat morál ettől nem romlott, sőt mindenki büszke az idei teljesítményére a tabellán elfoglalt pozíciótól függetlenül. Szépen csillog az ezüst is.”

– Nem szabad elmennünk amellett, hogy a Nádasd kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban, ez minek köszönhető?

“A szervezettségnek. A házépítés a biztos alap megteremtésével történik, a futballban ez az alappillér a csapat védekezésének kialakítása. Ezen a szinten remek kvalitású, gyors és fizikálisan erős játékosok alkotják a csapatot. A felkészülés alatt rengeteg energiát fektettünk a védekezésre.”

– Plusz, Ti adtátok a gólkirályt is.

“A védekezés mellett fontos szerepe volt a támadójátékunknak is. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki minden mérkőzésen, kereken 100 gólt (a 3. legtöbbet) lőttünk, azonban a helyzetkihasználáson így is van mit csiszolni; döntő helyzetekben higgadtnak maradni.
Meskó Márknak gratulálok, hiszen rengeteget melózott ezért a címért. Azonban ez nem valósulhatott volna meg a csapat nélkül, akik hozzásegítették ehhez az elismeréshez.”

– A felkészülést, és a következő szezont is veled kezdi meg az együttes? Hogy alakul a folytatás, mik a célok a következő szezonra?

“Igen, a vezetőség elégedett volt a csapattal és az elvégzett munkával, így továbbra is szeretnék, ha közösen dolgoznánk együtt. Az idei szezonra is meglehetősen sok és kemény munkával készültünk, a következőre azonban ennek a kétszeresét fogjuk elvégezni. A cél számomra nem lehet más, mint a tabella elején végezni. Hiszek a befektetett munkában, a csapat és a közösség erejében.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!