Már visszaszámolnak az atléták, akiknek az olimpiai felkészülése lassan a célegyenesbe érkezik. Hetente több versenyt is rendeznek számukra, hogy minél jobb formába lendüljenek és, hogy június 29-ig teljesíteni tudják a tokiói repülőjegyhez szükséges szintet.

Szerdán Szombathelyre figyelt a hazai atlétikai élet, a dobó szakág számára a Sugár úti pályán rendezték meg a Savaria Kupát. A leginkább várt két versenyszám természetesen ezúttal is a női és a férfi kalapácsvetés volt.

A hölgyek versenyét a tokiói kvótával rendelkező Gyurátz Réka nyerte magabiztosan, háromszor is a bűvös 70 méter fölé jutva, a 2. helyen Németh Zsanett, a 3. helyen pedig Viszkeleti Villő Anna végzett. Mindhárman a Szombathelyi Dobó SE atlétái. A győztessel beszélgettünk.

A férfi kalapácsvetésben is abszolút fölényben voltak a házigazda, Szombathelyi Dobó SE legjobbjai. A győzelmet az ugyancsak olimpikon Halász Bence szerezte meg Rába Dániel és Pars Krisztián előtt.

A VB-bronzérmestől a hogyléte felől és következő versenyéről is érdeklődtünk.

 

Az ezüstérmes Rába Dániel csehországi versenyről érkezett, így saját maga is meglepődött, hogy a kedden dobott egyéni csúcsa közelében teljesített.

A Savaria Kupa kalapácsvető, súlylökő, diszkoszvető és gerelyhajító eredményei ITT böngészhetők, a versenyen készített fotóinkat pedig az alábbiakban tekintheted meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!