Amilyen nehezen akart beindulni a súlyemelők számára a szezon, annál sűrűbbé vált a programjuk a tavaszi és a nyári időszakra. Mint ismert a koronavírus-járvány miatt megannyi erőpróbát kellett törölni vagy későbbi időpontban megrendezni, emiatt a versenyzőknek jobbára az elhúzódó felkészülési időszak jutott, valamint kisebb hazai megmérettetések. Aztán április óta alaposan beindult az élet.

Főként Haladás VSE súlyemelőjének, Boros Viktória számára, aki a felnőtt Európa-bajnokság, majd a junior-korúak számára kiírt taksenti világbajnokságon szerepelt szép eredményeket elérve. Sokat nem pihenhetett a szombathelyi sportoló, hiszen a legutóbbi hétvégén már Lengyelországban kellett bizonyítania Márkus Erzsébet tanítványának…

Népes mezőny gyűlt össze az U18-U23-as Olimpiai Reménységek versenyén, amelynek Siedlce adott otthont. A magyar csapat tagjaként Boros Viktória is bizonyíthatott és hazánk súlyemelői alaposan kitettek magukért, hiszen az előkelő második helyet szerezték meg. A magyar küldöttség tagjaként ott volt Márkus Erzsébet, valamint Haragos Attila, Baranyai János és Balog János is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!