Pénteken is három mérkőzést rendeztek a labdarúgó Európa-bajnokságon, ahol először az E-csoportban érdekelt Svédország és Szlovákia csapott össze. A skandinávok a spanyoloktól szerzett értékes ponttal, míg a szlovákok a lengyeleket győzték le az első felvonásban. Ennek megfelelően nem kockáztattak a főszereplők és talán a kontinensviadal legeseménytelenebb félidejét sikerült összehozniuk. Egyetlen – veszélytelennek mondható – kapura lövést jegyeztek a felek 45 perc alatt. A szünet után aztán jobban aktivizálták magukat a csapatok, tetszetős akciókat is vezettek. A kapusok először a védések miatt léptek elő főszereplőkké, majd a szlovákok hálóőre, Dubravka összehozott egy büntetőt, amit Forsberg értékesített is. Ez a gól pedig a skandinávokat arra ösztönözze, hogy megszállják saját térfelüket és védekezésre összpontosítsanak. Bár északi szomszédaink igyekeztek feltörni a védősort, ezúttal hatástalanul próbálkoztak, így a veretlen csapatok párharcát a svédek nyerték.

Svédország-Szlovákia 1-0 (0-0)

Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson 88.) – S. Larsson, Ekdal (Svensson 88.), Olsson (Claesson 64.), Forsberg (Krafth 93.) – Isak, Berg (Quaison 64.)

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík (Haraslin 65.), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko 84.) – Kucka, Hrosovsky (Dúris 84.) – Koscelnik, Hamsík (Benes 77.), Mak (Weiss 77.) – Duda

Az állás: 1. Svédország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Szlovákia 3/2, 3. Spanyolország 1/1, 4. Lengyelország 0/1

X X X

Nehéz mérkőzésre számíthattak a csapatok a horvát-cseh párharc során, amely már a D-csoport küzdelmeit vetette fel, hiszen teljes fordulót játszottak a csapatok. A világbajnoki ezüstérmesek mindenképpen győzni szerettek volna, hiszen a nyitómeccsen az angolok ellen szenvedtek vereséget. Hiába azonban a mezőnyfölény gólt a csehek szereztek, miután Lovren könyökölését büntetőnek ítélte a VAR. A megítélt tizenegyest hibátlanul hajtotta végre Schick. A második félidő elején egyenlítettek a horvátok és bár mindkét együttes támadólag lépett fel, sok helyzetet is dolgoztak ki, nem született döntés, így 1-1-re végeztek a csapatok.

Horvátország-Csehország 1-1 (0-1)

Horvátoszág: Livakovic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modric, Kovacic (Brozovic, 87.) – Perisic, Kramaric (Vlasic, 62.), Brekalo (Ivanusec, a szünetben) – Rebic (Petkovic, a szünetben)

Csehország: Vaclik – Coufal, Kalas, Celustka, Boril – Holes (Kral, 63.), Soucek – Masopust (Hlozek, 63.), Darida (Barak, 87.), Jankto (Sevcik, 74.) – Schick (Krmencik, 75.)

Gólszerzők: Perisic (47.). illetve Schick (37., büntetőből)

X X X

A játéknap legjobban várt mérkőzésére a szigetországban került megrendezésre, ahol Anglia fogadta a szomszédos skótok nemzeti válogatottját. A házigazda nagyobb elánnal vetette magát bele a találkozóba, a 10. percben a kapufát is megzörgették. Ezután kiegyenlítetté vált a játék és fél órát követően a vendégek is komoly helyzetig jutottak. A térfélcsere után igazán nagy kockázatot egyik csapat sem vállalt, így – kis túlzással – unalomba fulladt a mérkőzés. Kevés helyzetet dolgoztak ki ekkor már a játékosok, de nem született meg a hőn áhított gól. Való igaz, hogy ezzel a döntetlennel mindkét együttes elérte a célját, hiszen az angolok továbbra is veretlenek a csoportban, a skótok pedig életben tartották a továbbjutásról szőtt álmaikat. Igaz ehhez győzniük kellene a horvátok elleni utolsó fordulóban. Az angolok pedig a szintén hibátlan mérleggel rendelkező csehek ellen bizonyíthatnak.

Anglia – Skócia 0-0

Anglia: Pickford – James, Stones, Mings, Shaw – Rice, Phillips – Foden (Grealish, 63.), Mount, Sterling – Kane (Rashford, 74.)

Skócia: Marshall – McTominay, Hanley, Tierney – O’Donnell, McGinn, Gilmour (Armstrong, 76.), McGregor, Robertson – Dykes, Adams (Nisbet, 86.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!