Vasárnap csak két mérkőzést rendeztek a labdarúgó Európa-bajnokságon, amelyet ráadásul egyidőben rendeztek, két helyszínen. Erre azért volt szükség, mert megkezdődött a csoportkör utolsó játéknapja. A csapatok az utolsó erőtartalékaikat kellett mozgósítani, amennyiben nem szerettek volna idő előtt búcsúzni a kontinensviadaltól.

A vártnak megfelelően Olaszország dominálja a kvartettet és biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban, így a harmadik forduló számukra nem bírt nagyobb téttel. Csak az volt a kérdés, hogy hibátlan mutatóval lépnek tovább vagy rontják az összképet?! Aktuális ellenfele az a Wales volt, amely négy ponttal kedvező helyzetben volt, de nem mehettek biztosra még Bale-ék, így nagyon óvatosan léptek pályára a biztos pontszerzés reményében.

Némiképp kedvezőbb forgatókönyv várt a szigetországi alakulatra, hiszen a helyüket csak svájc veszélyeztette, amely a csalódást keltő törökökkel mérkőztek a második-harmadik helyért. A hangulatot nemcsak a szurkolók, de a főszereplők is fokozták. Főleg a Svájc-török párharcnál, ahol mindkét gárda javítani szerettek volna. Bár helyzetekig ritkán jutottak el a csapatok, de a kapusok munkájára szükség volt.

Ezzel szemben az olasz-wales-i összecsapásnál a keménykedés nyoma sem volt fellelhető, vigyáztak a játékosok egymás testi épségére. Nem szerettek volna felesleges sárga lapot vagy sérülést összeszedni, ami a későbbi szakaszon akár hatással is lehet a csapat teljesítményére. A másik pályán Svájc azonnal nekiesett ellenfelének és már a találkozó elején megszerezték a vezetést Seferovic révén.

Shaquiri növelte az előnyt, így a törökök egyre elkeseredettebbek voltak. A szünet előtt a másik pályán az olaszok is betaláltak, fokozva az izgalmakat. Nem csökkent az iram a második félidőben sem. Gyors gólváltás az egyik oldalon, a másikon egy piros lap fokozta az izgalmakat. A  hajrára aktivizálták magát a továbbjutásra pályázó csapatok, de érdemben nem változott az eredmény.

Ennek köszönhetően Olaszország és Wales már biztosan ott lesz a következő körben, Svájc pedig reménykedhet a legjobb harmadik helyzettek csatáját illetően.

3. forduló:

Olaszország-Wales 1-0 (1-0)

Svájc-Törökország 3-1 (2-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Olaszország 9 pont, 2. (és továbbjutott) Wales 4 (3-2), 3. Svájc 4 (4-5), 4. Törökország 0

korábbi eredmények:

2. forduló:

szerdán játszották:

Olaszország-Svájc 3-0 (1-0)

Wales-Törökország 2-0 (1-0)

1. forduló:

Június 12-én játszották: Wales-Svájc 1-1 (0-0)

Június 11-én játszották: Olaszország-Törökország 3-0 (0-0)

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!