A Sárvár FC remek teljesítménnyel rukkolt elő a 2020/21-es szezonban, a csapat megnyerte a kupát és a Vas Megyei I. osztályú bajnokságot is. Harkai Dániel 2020 nyarán csatlakozott a sárváriak keretéhez, és rögtön duplázni tudott az együttessel. A középpályás értékelte nekünk a mögöttünk hagyott idényt.

Első szezon, rögtön bajnoki cím és kupagyőzelem, aligha lehetett volna sikeresebb ez az évetek Sárváron. Gratulálunk!

– Ez így van, köszönjük szépen. Úgy gondolom, hogy a keret maximálisan odatette magát, hogy ebben az évben sikerüljön megnyerni mind a bajnokságot, mind a kupát. Hétről-hétre úgy is készültünk, hogy ezek a célok lebegtek előttünk.

Mit gondolsz, miért pont a Sárvár FC lett a befutó, mi különböztet meg titeket a többi csapattól?

– Igazából én csak a saját csapatunkról tudok nyilatkozni teljes értékűen. Minden meccsnek úgy indultunk neki, hogy csak is a győzelem az elfogadható és nem csak az egyesületi vagy edzői elvárások miatt, hanem magunk miatt is. Megakartuk mutatni, hogy mi vagyunk a legjobbak, még akkor is, ha közbe 1-2 váratlan vereség azért becsúszott.

Azt már tudjuk, hogy nem vállaljátok az osztályozót és az NB III-at, mi lesz így a motiváció a jövőre nézve, netán a keretet is érinti majd, hogy hiába a sikerek, jövőre ismét a megyeiben szerepel a csapat?

– Ezt azért elég sok tényező befolyásolja, nálunk mindenki munka mellett focizik, viszont az NBIII már mondhatni fél profi, ezáltal több edzés is lenne, meccsek pedig vasárnap késői hazaérkezéssel, így a keret nem biztos, hogy tudta volna vállalni. A cél viszont az, hogy ezt a keretet egybetartsák és jövőre is hasonló célokkal fussunk neki a bajnokságnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!