Az elmúlt hét közepén megrendezett Savaria Kupáról, illetve annak eredményeiről ITT már írtunk, most a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője nyilatkozik arról, milyen esélyek, versenyek előtt állnak még az olimpikonok, valamint a kvótára pályázó Pars Krisztián és Rába Dániel.

A bulgáriai Csapat EB harmadik vonalának hétvégi küzdelmei során 8 pontot szerzett és 2. lett Rába Dániel a kalapácsvetésben elért 71.92 méterrel, míg az ugyancsak szombathelyi Németh Zsanett 61.23 méterrel az 5. helyet szerezte meg, a magyar válogatott a 9 nemzet között az 1. lett összetettben!

Emellett két Continental Tour Silver besorolású viadalon is érdekeltek voltak a Szombathelyi Dobó SE atlétái. Lengyelországban az olimpikon Gyurátz Réka a szerdán, a Savaria Kupán elért eredményétől alig négy centiméterrel elmaradva, 70.73 métert dobott a második sorozatban. A korábbi ifjúsági-világbajnok kiválóság ezzel a harmadik lett a világcsúcstartó lengyel Anita Wlodarczyk és honfitársa, Malwina Kopron mögött.

Az ugyancsak tokiói kvótás Halász Bencének szintén erős mezőnyben kellett helyt állnia, ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy – a július 5-én a Gyulai István Memorialon is elinduló – Pawel Fajdek 82.14 méterrel nyerte a versenyt a másik lengyelt, Wojciecj Nowickit megelőzve. A Szombathelyi Dobó SE atlétája az utolsó előtti sorozatban 75.99 métert dobott, ami a negyedik pozíciót jelentette számára, ugyanis az ukrán Myhaylo Kokhan 78.57 méteres új egyéni csúccsal még előtte zárt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!