Hogy milyen jó műhelymunka folyik Szombathelyen, remekül példázza a Haladás VSE birkózóinak sikertörténete. Hosszú évek óta fogalom a sportágon belül Veréb Istán neve, aki ma már nemcsak szakedzőként, hanem szakosztályvezetőként is keményen dolgozik a feltörekvő fiatal generáció jeles képviselőiért. A zöld-fehér klub versenyzője, Gellén Milán fontos sikert ért el.

A legutóbbi héten rendezték Bulgáriába a kadetek Európa-bajnokságát, amelyen a szombathelyi versenyző is szőnyegre lépett. Ligeti Richárd tanítványaként kemény alapzással hangoltak a megmérettetésre és egy hosszú utat követően már a tettek mezejére kellett lépni. A forgatókönyv és a sorsolás azonban nem alakult túl jól a vasi birkózó számára.

Kezdésként ugyanis az orosz Ilia Zhibalov ellen kellett volna túllépni a selejtezőn. Bár nem alakult rosszul a találkozó, végül 5-3-ra elveszítette a meccset a vasi fiatalember. Az orosz fiú azonban a döntőig menetelt, ez pedig azt jelentette, hogy Gellén Milán a vigaszágon folytathatta a küzdelmet, amelyre fizikálisan és mentálisan volt ideje felkészülni.

Másnap a német Ewald Stoll ellen nagyot csatázott, de taktikus versenyzéssel, 6-4-re megnyerte az összecsapást és készülhetett a bronzmérkőzésre a magyar fiatalember. A harmadik helyért lengyel Ksawery Kaminskit kellett legyőznie Ligeti Richárd tanítványának, aki jól is kezdte a találkozót. Néhány másodperc alatt Gellén már 2-0-ás vezetésre tett szert.

Bár a második félidőt a lengyelek versenyzője nagy elánnal kezdte, a Haladás birkózója nemcsak visszaverte a rohamokat, de előnyét is növelni tudta. Végül 4-0-ás sikert aratott és első komolyabb nemzetközi versenyét bronzéremmel fejezte be. Sokat pedig nem pihenhet, hiszen jóliusban Budapest ad otthont a korosztályos világbajnokságnak, ahol Gellén Milán is szőnyegre léphet.

110 kg szabadfogás

Selejtező: Ilia Zhibalov (orosz) – Gellén Milán 5-3

Vigaszág: Gellén Milán – Ewald Stoll (német) 6-4

Bronzmérkőzés: Gellén Milán – Ksawery Kaminski (lengyel) 4-0

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!