ITT írtunk arról, hogy a Szombathelyi Haladás megkezdte a felkészülést az augusztus elején rajtoló NB II küdelmeirea, ITT pedig arról olvashattak, hogy két szombathelyi fiatal csatlakozott a zöld-fehérekhez.

 

 

Aztán a Hali a hét közepén azt is bejelentette, hogy az Illés Akadémián pallérozódó fiatal, az egyaránt 17 éves Horváth Rajmund és Szíjjártó Ármin mellett a korábban Horvátországban és Izraelben is foglalkoztatott, legutóbb pedig Budafokon futballozó 27 éves belső védő, a horvát-magyar Romic Danijel is három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekhez.

A péntek kora délután hivatalos sajtótájékoztatón a három futballista mellett még újabb két szerzeményt is bemutaott Séllei Árpád, a klub ügyvezetője.

Közülük Tóth Máté ismertebb a Hali-szurkolók előtt, a szombathelyi születésű 23 éves támadó középpályás 2018 nyaráig a Haladásban futballozott, majd Mezőkövesdre igazolt, a borsodiak aztán egy évre kölcsönadták Szegedre. A Tisza-partjáról visszatért Mezőkövesdre, a legutóbbi szezonban is a sárga-kékeknél szerepelt, ám nem kapott lehetőséget – most hazatért a Rohonci útra. Ő is három évre írt alá. Az NB I-ben eddig 40 mérkőzésen két gólt szerzett, míg az NB II-ben hat alkalommal lépett pályára a korábbi U19-es és U21-es válogatott játékos.

Az ötödik igazolás a legutóbb az újpestiek NB III-as csapatában futballozó 23 éves támadó, Hegedűs Márk. A csatár korábban az FTC, a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd utánpótlásában is szerepelt, ezen kívül az NB II-es Dorogban és a Kazincbarcikában is labdába rúgott. Legjobban Dorogon teljesített, 29 másodosztályú meccsen nyolc gólt vágott. Érdekesség, hogy a jelenlegi sikerkapitány, Marco Rossi keze alatt is dolgozott, aztán 2019-ben a Budapest Honvéd színeiben 12 percet játszott a Zalgiris Kaunas elleni idegenbeli Európa-liga selejtezőben is. Ő két sztendőre írt alá.

A Haladás ügyvezető igazgatója, Séllei Árpád a sajtótájékoztatón jelezte: nem végleges a keret, lesznek még további igazolások. A cél pedig egy olyan ütőképes csapat kialakítása, amely a bajnokság első harmadában végez.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!