A 18 órás Horvátország – Spanyolország derbi után joggal reménykedhettünk benne, hogy Franciaország és Svájc is elkényeztet bennünket, szerencsére nem kellett csalódnunk, valósággal potyogtak a gólok az esti meccsen is.

Bombameglepetéssel indult a találkozó, ugyanis Zuber beadását követően Seferovic a 15. percben vezetést szerzett a svájciaknak.

A franciák ezután átvették a játék irányítását, voltak lehetőségeik, de igazán nagy gólhelyzetig nem jutottak el Deschamp fiai.

A második etap eleje aztán szintén a svájciak tervei szerint indult, de Ricardo Rodriguez kihagyta a jogosan megítélt büntetőt, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy Hugo Lloris óriásit védett, és ezzel meccsben tartotta csapatát.

Olyannyira megjött ettől a játékkedve a franciáknak, hogy két percen belül fordítottak: Karim Benzema az 57. és az 59. minutumban is eredményes tudott lenni.

Ezt követően Franciaország még magabiztosabb lett, sőt a 75. percben úgy tűnt, hogy le is zárják a mérkőzést, miután Paul Pogba szenzációs gólt vágott távolról Sommer hálójába.

A sors azonban megismételte önmagát, a horvátokhoz hasonlóan Svájc is felállt a padlóról!

A cserék a svájciak játékát is fellendítették, előbb a Widmer helyére beálló Mbabu adott gólpasszt Seferovicnak, majd a 90. percben a szintén csereként beszálló Gavranovic egy finom csel után 16-ról lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát.

3:3, jöhet a hosszabbítás!

A hosszabbításban hiába volt sok lehetősége a franciáknak, végül nem tudták döntésre vinni a dolgokat, így büntetőrúgásokra került a sor, az idegek harcát pedig Svájc bírta jobban, miután Mbappe elhibázta a maga büntetőjét. Kiesett a világbajnok, Svájc pedig továbbment, és Spanyolországgal birkózhat majd meg.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 3–3 (0–1), büntetőkkel továbbjutott:
Bukarest, Nemzeti Aréna, 21 óra Vezeti: Fernando Andrés Rapallini (argentin)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Varane, Lenglet (Coman, a szünetben, Thuram, 111.), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (M. Sissoko 88.) – Benzema (Giroud, 94.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
SVÁJC: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez (Mehmedi 87.) – Widmer (Mbabu 73.), Freuler, G. Xhaka, Zuber (Fassnacht, 79.) – Shaqiri (Gavranovic, 73.) – Seferovic, Embolo (R. Vargas 79.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Benzema (57., 59.), Pogba (75.) ill. Seferovic (15., 81.), Gavranovic (90.)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!