A 126. Atlétikai Magyar Bajnokság küzdelmeiről és eredményeiről, különösen a kalapácsvetés versenyszámról ITT már olvashattak, most jöjjön egy-két OB utáni nyilatkozat.

Halász Bence ugyan magyar bajnok lett, mégsem volt elégedett a verseny után.

– Az elmúlt hét edzései alapján sokkal többet vártam magamtól. Csalódott vagyok. Sajnos fájdalmak gyötörnek, a térdem és a hátam is fáj. Igazán nem is értem, miért. Lehet, hogy már idegi alapon érzem – fogalmazott érdeklődésünkre Bence, aki nem indul a mai Emléknapon, mert még egy hét kemény edzésmunkát akar inkább végezni.

Számára a Gyulai Memorial lesz az utolsó verseny az olimpia előtt.

A női bajnok, Gyurátz Réka sem volt elégedett, nagyon nyomottnak érezte magát a verseny alatt.

– Rendkívül melegen sütött a Nap, ez pedig rányomta a bélyegét a szereplésemre. Sajnálom, mert szerintem jobb formában vagyok, mint azt a távolság mutatta. Ugyanakkor örültem annak, hogy az utolsó 2 dobásom volt a legjobb – nyilatkozta kérdésünkre az országos bajnok.

  1. A férfiak versenyében Halász Bence mögött ezüstérmes Rába Dániel háromszor javított egyéni rekordot és ugyanennyiszer jutott az OB-n 75 méter fölé.

Nagyon örülök az ezüstéremnek és a 75 méter feletti sorozatomnak is. Az olimpiai szint azonban még mindig távolinak tűnik, sajnos csak az esetben juthatok ki, ha kedden ezt elérem. Igyekezni fogok – válaszolt kérdésünkre a kiváló formában lévő szombathelyi kalapácsvető.

Dani számára egy halvány remény még felcsillanhat a ma délutáni versenyen, amely utolsó lehetőség lesz az olimpiai szint eléréséhez. Amennyiben sikerül elérni a 77,50 métert, akkor 3 kalapácsvető is képviselhetné Tokióban a szombathelyi dobóiskolát.

És akkor nézzük a mai Németh Pál Emléknap programját, amely a 16 órakor startoló páros kalapácsvető-versennyel indul, a helyszín a Sugár úti atlétikai pálya dobócentruma lesz. Ki ne hagyd!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!