A hagyományokhoz hűen több versenyszám mellett ezúttal is a páros kalapácsvető versenyre voltak legtöbben kíváncsiak. A nemzetközi eseményen 1-1 férfi és nő atléta alkotta duók mérték össze erőiket. Az olimpiai szintet ezen a versenynapon lehetett utoljára teljesíteni, így számos esélyes is dobókörbe állt, több egyéni és idény legjobb eredmény is született.

Halász Bence távollétében a mezőnyből kiemelkedett a hétvégi OB-n is már háromszor egyéni rekordot javító magyar bajnoki ezüstérmes Rába Dániel, aki ezen a napon ellenállhatatlanul érte el a jobbnál jobb eredményeket.

 

Kameránk előtt azt is elárulta, ha még 1-2 sorozat lett volna a versenyből, akkor a tokiói repülőjegyet eredményező 77.50 méteres olimpiai szint is sikerülhetett volna. Vele beszélgettünk.

A férfiaknál Rába Dániel mögött Pásztor Bence végzett 73.43 méterrel, a 3. helyet pedig az olimpiai bajnok Pars Krisztián szerezte meg.

A hölgyek versenyét a tokiói olimpikon Gyurátz Réka magabiztosan, 69.60 méteres legjobb eredménnyel nyerte meg.

A közösségi oldalunkon élőben közvetített eredményhirdetés után díjátadás következett, a Németh Pálra emlékező beszédet Horváth Vilmos, a Szombathelyi Dobó SE elnöke mondta, majd a dobópápa szobrát koszorúzták meg a megjelent sportbarátok.

A keddi emlékverseny eredményei ITT böngészhetők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!