Ahogy megszokhattuk, idén sem ússzuk meg a nyarat hamisítatlan strandsportok nélkül. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség kezdeményezése hatalmas siker és érdeklődés övezi. Nem is csoda, hiszen már 13 éve, hogy késő tavasztól kora őszig egyetlen hétvége sem telhet el a Tófürdőn sportos rendezvény nélkül. A legutóbb már alabda is előkerült – szigorúan az Európa-bajnokság árnyékában.

A strandsportnapok az egyéni teqball városi bajnoksággal folytatódtak, a legjobb pedig a HB Inter Trans kupával lett gazdagabb. A feladat viszont nem ígérkezett könnyűnek, hiszen nemcsak egymással, hanem a körülményekkel is meg kellett bírkóznia a résztvevőkkel. A nyári kánikula alaposan megnehezítette a bátor vállalkozók dolgát, akik két mérkőzés között igyekeztek kellőképpen feltöltődni.

Volt, aki a medencében mártózott meg, de akadt olyan is, aki a fák lombjai alatt frissítővel pihent rá a következő találkozóra. A kétnapos rendezvényen szombaton a selejtezőkre került sor, vasárnap pedig a legjobb 8 játékos reménykedhetett a végső győzelemben. A két négyes csoportban körmérkőzések alapján döntötték el az első két – továbbjutást érő helyek sorsát.

Az A csoportból Dezamits Dominik és a tavalyi bajnok Németh Erik, míg a B csoportból Sántha Szilárd és Varga Dániel került a négyes fináléba, ők izgulhattak, hogy ki lesz Szombathely bajnoka?! Az aranyéremért szintén körmérkőzést játszottak a játékosok, akik az embert próbáló melegben, fantasztikus labdamenetekkel szórakoztatták a sportág szerelmeseit.

A végső helyezésekben végül – köszönhetően a keresztbe veréseknek – a játszmák aránya volt döntő. Így a kétnapos rendezvény végén Dezamits Dominik örülhetett. Akadt egyéb érdekesség is, hiszen Schafer András Németország elleni találkozón viselt mezét, édesapja, Schafer Péter hozta le a Tófürdőre a helyszínen lévők legnagyobb örömére.

Végeredmény:
1. Dezamits Dominik
2. Varga Dániel
3. Németh Erik
4. Sántha Szilárd

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!