Már korábban ismert tény volt, hogy Mátyus János távozását követően a 2021/2022-es szezonra a Szombathelyi Haladás másodosztályú csapatát Németh Szabolcs vezetőedző készíti fel. Több interjút is adott azóta a Hungarysportnak és már az első edzőmérkőzésen is túl van csapatával. Ahogy beszámoltunk róla a ZTE elleni összecsapás 1-1-es eredménnyel ért véget.

A szakembernek ugyanakkor a szerződéskötési procedúrára egészen július 1-ig várnia kellett, ettől számítva viszont már szignó került a papírokra és hivatalossá vált a korábban ismert tény. Hozzá hasonlóan most vált véglegessé az is, hogy Sipos Norbert szakedzőként segíti a Haladást – ahogy korábban labdarúgóként, most a kispadon ülve – ha kell – kell váratlant húznia a stábnak.

Szintén a frissen alakult szakmai stáb fontos pillérének számít a DVTK és Nyíregyháza korábbi erőnléti edzője, Paulik István is. Irányításukkal szeretnék a klub régi fényét visszadni, amelyben nagy szerep jut majd a szurkolóknak is. Ehhez persze az első lépés már megtörtént, hiszen a felkészülési időszak közepén jár a labdarúgó együttes és a keret kialakítása is folyamatban van.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá a Schuszter Ronald esetleges klubváltása is és Séllei Árpád ügyvezető igazgató elmondta, hogy támadó poszton mindenképpen erősíteni szeretne a zöld-fehér alakulat. A munka pedig ezután sem áll meg, hiszen három-négy naponta felkészülési mérkőzéseket játszik a Haladás, amely legközelebb szombaton a Dunaszerdehely otthonában lép pályára barátságos mérkőzésen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!