A negyeddöntők első napján már egy biztos továbbjutó volt az esti főmérkőzés előtt. Büntetőrúgások után Spanyolország várhatta elődöntőbeli ellenfelét. Nehéz volt megjósolni, hogy ki van jobb formában Olaszország vagy Belgium? Ennek megfelelően izgalmas csatát várhattak a nézők a müncheni Allianz Arénában és persze a televíziók előtt ülve is.

Bonucci góljának örülhettek az olaszok, de a 13. percben esett találatot a VAR miatt érvénytelenítette Vincic játékvezető. Ezután a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, kiegyenlített első félidőt hoztak össze a csapatok. Bár a teljességhez hozzátartozik, hogy kapura inkább az olaszok voltak veszélyesek. Ennek bizonyságaként a 31. percben Barella, majd a 44. minutumban Insigne is betalált.

Hogy ne legyen teljes az olaszok öröme, arról Lukaku gondoskodott, aki az első félidő végén büntetőből szépített. A térfélcsere után mindkét együttes próbálta saját játékát ellenfelére erőltetni. Ez inkább csak nagy küzdelmet hozott, mintsem szép megoldásokat. A helyzetek száma is csekély volt, bár a belgák becsülettel mentek előre, nem tudták mattolni Donnarummát.

Az utolsó percekben több sérülés is borzolta a játékosok kedélyét, a játékidőt pedig alaposan elhúzták az ápolások. Az első félidőben nyújtott hatékonyabb támadójátékával megérdemelten nyerte meg a találkozót Olaszország, így ők jutottak a legjobb négy közé.

Belgium – Olaszország 1-2 (1-2)

Belgium: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (Chadli, Praet), Witsel, Tielemans (Mertens), T. Hazard – De Bruyne, Doku – Lukaku.

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson) – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile (Belotti), Insigne (Berardi).

Gólszerző: Lukaku (45+2. – büntető) illetve Barella (31.), Insigne (44.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!